Anglia se reîntoarce la izolare totală, până la jumătatea lunii februarie

Anglia se reîntoarce la izolare totală, până la jumătatea lunii februarie

Anglia revine la izolare totală, pentru a lupta contra propagării noii tulpini a coronavirusului, a anunțat, luni seara, prim-ministrul britanic Boris Johnson, într-o intervenție televizată.

Restricțiile impuse sunt la fel de dure precum cele din martie 2020 și vor dura până la jumătatea lunii februarie.

Britanicii vor putea ieși din casă doar pentru a merge la serviciu, în cazul în care lucrul online nu este posibil, pentru cumpărături esențiale, urgențe medicale și o dată pe zi pentru a face sport individual.

ADVERTISING

De asemenea, școlile vor fi închise, începând de marți, și cursurile se vor ține doar online. De asemenea, toate magazinele neesențiale vor fi închise, informeaza The Guardian. Deși retricțiile privind magazinele vor intra în vigoare de miercuri, prim ministrul i-a îndemnat pe britanici să aplice noile reguli începând chiar din această seară.

WATCH LIVE: My update on coronavirus (4 January 2021)

WATCH LIVE: My update on coronavirus (4 January 2021)

Posted by Boris Johnson on Monday, January 4, 2021

Premierul britanic a atras atenția ca în acest moment, spitalele sunt supuse unei presiuni maxime, din cauza numărului mare de îmbolnăviri zilnice, mai ales în contextul noii tulpini de coronavirus, extrem de contagioasă.

ADVERTISING

Virusologi: Noua tulpină de coronavirus depistată în Anglia îi afectează în mai mare măsură pe copii

„Spitalele noastre sunt supuse unei presiuni din partea COVID mai mare decât oricând de la începutul pandemiei. Prin urmare, trebuie să intrăm într-un blocaj național, suficient de dur pentru a încetini răspândirea virusulu", a spus Boris Johnson.

Marea Britanie a înregistrat 58.784 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, nou record de infectări zilnice, potrivit datelor publicate luni de Ministerul Sănătăţii.  

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇