Angela Merkel va avea o pensie de 15.000 de euro pe lună

Angela Merkel va avea o pensie de 15.000 de euro pe lună

Cancelarul german Angela Merkel va primi o pensie lunară de circa 15.000 de euro după ce îşi va încheia mandatul în fruntea guvernului federal, potrivit unui calcul efectuat vineri de Asociaţia contribuabililor germani, relatează dpa.

Angela Merkel, în vârstă de 67 de ani, se va retrage după alegerile generale din septembrie.

Calculul a ţinut cont de numeroşii ani petrecuţi de Merkel în parlamentul german, dar şi de vechimea sa în posturi de ministru în guvernul federal şi de cancelar, potrivit Agerpres.

Ca toţi foştii cancelari şi preşedinţi germani, Angela Merkel va avea dreptul să ţină un birou după ce îşi va încheia cariera politică.

ADVERTISING

De asemenea, fosta şefă a guvernul federal va primi bani pentru un manager al acestui birou, doi asistenţi, un dactilograf şi un şofer, precizează dpa.

Amintim că fostul preşedinte american Donald Trump are dreptul de a încasa aşa-numita pensie pentru foştii preşedinţi, în valoare de 221.400 de dolari pe an, adică 18.450 de dolari pe lună.

Ambele pensii sunt mai mici decât cea mai mare pensie din România anunțată în ianuarie de ministrul Muncii, Raluca Turcan. Ea dezvăluia atunci că cel mai bine plătit pensionar român primește 78.634 de lei, adică peste 19.600 de dolari sau 16.000 de euro.

ADVERTISING

Bărbatul, care fusese procuror comunist și comandant al Penitenciarului Colibași, a murit, la începutul lunii iulie, la vârsta de 73 de ani.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇