Anchetă penală împotriva conducerii abatorului-focar din Germania, unde s-au infectat cu coronavirus mii de angajați, inclusiv români

Anchetă penală împotriva conducerii abatorului-focar din Germania, unde s-au infectat cu coronavirus mii de angajați, inclusiv români

Procuratura din oraşul german Bielefeld a anunţat vineri declanşarea unei anchete împotriva conducerii companiei Toennies, deţinătoarea unui abator şi a unei fabrici de ambalare a cărnii unde s-au infectat cu coronavirus circa 1.400 de angajaţi.

Ancheta se va concentra asupra managementului, după ce iniţial s-a deschis un dosar in rem pentru vătămare corporală din culpă şi încălcarea legii de protecţie împotriva infecţiilor, în vigoare în contextul epidemiei, informează dpa.

Protest la o fabrică a companiei Toennies, proprietară a abatorului din Guetersloh (Foto)

ADVERTISING

La abatorul Toennies din Rheda-Wiedenbruck, din landul german Renania de Nord-Westphalia, sunt angajaţi mulţi muncitori străini, în special est-europeni, printre care şi români.

Abatorul-focar din Germania a cerut sprijinul Guvernului pentru a plăti muncitorii aflaţi în carantină

Focarul de coronavirus a apărut la jumătatea lui iunie şi a obligat autorităţile să reintroducă măsuri de izolare pentru mii de locuitori din regiune. Abatorul a fost închis timp de trei săptămâni, înainte să se permită reluarea treptată a activităţii, începând cu partea administrativă.

ADVERTISING

Ulterior, procuratura a primit peste 50 de plângeri penale.

Patronul abatorului în care aproape 1.000 de români s-au infectat cu Covid-19 a demisionat de la cârma clubului pe care il conducea

Managementul Toennies a insistat în mod repetat că colaborează cu echipa de anchetatori, compusă în prezent din cinci poliţişti.

Săptămâna trecută, în urma unei inspecţii a condiţiilor de cazare pentru majoritatea angajaţilor est-europeni ai abatorului s-au consemnat, potrivit ministrului Sănătăţii landului, aproape 1.900 de deficienţe.

ADVERTISING

Un ministru din Germania a găsit 1.900 de deficienţe grave la cazarea sezonierilor de la abatorul-focar

S-au constatat supraaglomerare, mucegai, pericol de cădere, scurgeri la acoperişuri, instalaţii sanitare "catastrofale", nereguli privind prevenirea incendiilor şi lipsa dezinfectantului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇