Anchetă în UE după ce au fost furate coduri care generează certificate Covid. Alarma, dată de certificatul lui Adolf Hitler

Anchetă în UE după ce au fost furate coduri care generează certificate Covid. Alarma, dată de certificatul lui Adolf Hitler

Mai multe coduri-cheie necesare pentru generarea de certificate verzi europene au fost furate și publicate pe rețele online, împreună cu programe cu ajutorul cărora pot fi emise documente false de imunitate.

Nu se știe la acest moment sigur care este țara UE care a fost ținta furtului, scrie agenția italiană Ansa, care precizează că peninsula se pare că a fost exclusă la acest moment. În Italia, compania de stat pentru tehnologia informației Sogei furnizează codurile necesare generării de certificate verzi.

ADVERTISING

Potrivit agenției, la nivel european au loc mai multe ședințe și investigații pentru a afla amploarea fenomenului. Nu se știe cu exactitate câte coduri-cheie au fost furate, dar cele identificate deja au fost anulate și odată cu ele și certificatele emise cu ajutorul lor.

Cert este că o anchetă are loc în Olanda, după ce un certificat emis pe numele lui Adolf Hitler, născut pe 1 ianuarie 1900, apărea ca valid.

Autoritățile olandeze au pornit ancheta după ce cazul a fost scos la iveală de o achetă a jurnaliștilor de la RTL. Până acum suspectă ar fi o rețea care vinde coduri QR în Franța și Polonia, potrivit Euro Weekly News.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În Franța, unde de aproape două săptămâni s-a decis ca testele pentru adulții nevaccinați să nu mai fie gratuite, cei care totuși refuză imunizarea plătesc sute de euro pentru un certificat verde fals.

Hexagonul a impus certificatul verde pentru accesul la competiţii sportive, cinematografe, restaurante şi cafenele în Franţa.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇