Pentagonul a intrat în lockdown după un atac armat în curtea instituției. Un polițist a murit, mai multe persoane sunt rănite UPDATE

Pentagonul a intrat în lockdown după un atac armat în curtea instituției. Un polițist a murit, mai multe persoane sunt rănite <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

O alertă de securitate a fost declanşată, marţi, la sediul Departamentului american al Apărării, în centrul oraşului Washington, din cauza unui incident armat produs în curtea Pentagonului.

Pentagonul a intrat în lockdown și angajaților li s-a ordonat să nu iasă din clădire, după ce un bărbat a tras focui de armă la Centrul de tranzit al Pentagonului.

Pe acolo trebuie să treacă, prin filtre de securiate, toți vizitatorii înainte de a intra în clădirea Pentagonului. Sediul Departamentului american al Apărării a fost securizat prin închiderea temporară a tuturor căilor de acces.

ADVERTISING

Atacatorul a fost împușcat de polițiștii de la Pentagon și nu a apucat să intre în sediu, potrivit Politico. AP anunță că acesta a murit pe loc.

Înainte însă el a apucat să rănească un ofițer, care a fost transportat la spital. Surse citate de presa AP anunță că polițistul a fost înjunghiat și a murit ulterior la spital. Presa americană vorbește și de numeroase persoane rănite, însă nu există încă date oficiale despre numărul și starea acestora.

Jurnaliștii AP aflați în apropierea Pentagonului când incidentul a avut loc povestesc că au auzit mai multe focuri de armă, apoi a fost o mică pauză, și a urmat încă o împușcătură. Totodată, au auzit cum un polițist a strigat că a văzut o persoană cu armă de foc.

ADVERTISING

Nu sunt indicii că atacatorul ar fi avut și alți complici, însă tot personalul Pentagonului a primit ordin să rămână în clădire, până când perimetrul a fost asigurat.

UPDATE 21:05 - Trei ore mai târziu, autoritățile au anunțat că alerta a fost ridicată.

"Pentagonul a anulat alerta care a condus la închiderea căilor de acces, iar clădirea a fost redeschisă. Coridorul 2 al intrării în Centrul de tranzit Metro rămâne închis. Coridorul 3 este deschis traficului pietonal", a anunţat Agenţia de securitate de la Departamentul american al Apărării.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇