Aleksei Navalnîi a ajuns într-o colonie penitenciară

Aleksei Navalnîi a ajuns într-o colonie penitenciară

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a ajuns într-o colonie penitenciară la circa 100 de km de Moscova, transmite duminică agenţia RIA, preluată de Reuters, citând ca sursă o comisie publică de apărare a drepturilor deţinuţilor.

Avocatul lui Navalnîi, Lonid Volkov, afirmase ceva mai devreme în reţelele sociale online că familia şi avocaţii nu au fost informaţi unde se află cel mai cunoscut oponent al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

În urmă cu două zile, despre transferul lui Navalnîi a vorbit și șeful Serviciului federal al penitenciarelor din Rusia (FSIN), Aleksandr Kalaşnikov. El a confirmat vineri că opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost transferat din închisoarea „Matrosskaia Tişina” din Moscova într-un centru de detenţie din ţară unde urmează să-şi ispăşească pedeapsa de doi ani şi jumătate de închisoare, relatează Reuters, RIA Novosti şi AFP.

ADVERTISING

„El a fost transferat la locul unde ar trebui să fie prin decizia tribunalului”, a declarat Aleksandr Kalaşnikov, citat de agenţiile ruse de presă, adăugând că nu există „nicio ameninţare la viaţa sau sănătatea” opozantului rus în colonia unde a fost transferat.

Kalaşnikov nu a precizat unde a fost dus exact Aleksei Navalnîi, conform RIA Novosti. La acel moment nu era clar nici dacă opozantul rus era pe drum spre locul nou de detenţie sau a ajuns deja.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇