Alegeri cu scandal și forţe de ordine la intrare, la PNL Timişoara (Video) UPDATE Orban ia în calcul anularea alegerilor

Alegeri cu scandal și forţe de ordine la intrare, la PNL Timişoara (Video) <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Orban ia în calcul anularea alegerilor

Alegerile de la PNL Timișoara s-au lăsat cu scandal, sâmbătă. Organizate chiar într-un mall din oraș, alegerile au generat nemulțumiri între PNL-iști și au necesitat intervenția forțelor de ordine.

2021-07-31-Instant-PNL-5078
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Scandalul a pornit încă de când s-a aflat că regula pentru acces este aceea ca participanţii la conferinţa de alegeri să fie înregistraţi şi să primească o brăţară pentru a putea să voteze, iar cei care nu erau pe convocator n-au putut pătrunde în incintă, relatează News.ro.  

Scandal la alegerile PNL Timisoara

Aceştia au început să vocifereze, iar forţele de ordine ale centrului comercial, respectiv ale Poliției, supraveghează intrarea în mall, unde au loc alegerile.  

2021-07-31-Instant-PNL-4920
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

În sala sunt numeroase persoane, între care şi unele fără mască sau care nu o poartă corespunzător.  

Circ la alegerile PNL Timisoara

17 persoane s-au înscris pe liste pentru conducerea PNL Timișoara, dar este de așteptat ca majoritatea să se retragă, scrie Opinia Timisoarei.

ADVERTISING

Conflict mai vechi între două tabere PNL

Scandalul de la Timișoara este mai vechi, notează Mediafax.

Acesta a început în 3 iulie, când au fost organizate alegeri pentru desemnarea unei noi conduceri la PNL Timișoara.

În scandal sunt implicate cele două tabere care îi susțin pe cei doi candidați la funcția de președinte al PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Alegerile de la începutul lunii au fost câștigate de Raul Ambruș, susținător al lui Ludovic Orban, dar au fost declarate nestatutare și au fost anulate.

Printre cei care îşi anunţaseră candidatura pentru această sâmbătă, se numărau şi cei doi rivali de la alegerile din 3 iulie, Raul Ambruş şi Cosmin Tabără. Vineri seară, însă, candidatura lui Ambruş a fost invalidată de Comisia de Arbitraj a partidului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

UPDATE 1 Doar doi candidaţi au mai rămas în cursa pentru preşedinţia PNL Timişoara

După cum estimau și jurnaliștii locali, 15 candidaţi înscrişi pentru funcţia de preşedinte al PNL Timişoara şi-au retras candidaturile, rămânând în cursă doar doi: viceprimarul municipiului Timişoara Cosmin Tabără şi deputatul Claudiu Chira.

UPDATE 2 Orban: Îmi rezerv dreptul de a anula alegerile

După tot scandalul de sâmbătă, președintele PNL Ludovic Orban spune că își rezervă dreptul de a anula alegerile pentru conducerea PNL Timișoara.

„Condamn public încălcările grosolane ale democrației interne săvârșite la PNL Timișoara de Alin Nica, Dănuț Groza, Alina Gorghiu și Bogdan Ghelbere”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

ADVERTISING

El spune că i-a avertizat pe aceștia că orice îngrădire a dreptului de vot a membrilor partidului poate conduce la „sancțiuni îndreptate împotriva celor care au împiedicat membrii în drept ai PNL să-și exprime opțiunea, precum și la anularea alegerilor grav viciate prin aceste demersuri”.

Condamn public încălcările grosolane ale democrației interne săvârșite la PNL Timișoara de Alin Nica, Dănuț Groza, Alina...

Publicată de Ludovic Orban pe Sâmbătă, 31 iulie 2021

Acesta spune că își rezervă dreptul de a anula alegerile.

„În calitate de președinte al Partidului Național Liberal, având obligația statutară de a veghea la respectarea Statutului partidului și de a garanta aplicarea acestuia, îmi rezerv dreptul de a acționa în conformitate cu prevederile statutare pentru sancționarea celor vinovați, precum și pentru anularea alegerilor de la Timișoara (...)”, mai spune șeful PNL.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇