Air Moldova anunţă reluarea zborurilor spre Moscova

Air Moldova anunţă reluarea zborurilor spre Moscova

Principala companie aeriană de peste Prut – Air Moldova – urmează să-şi reia zborurile comerciale către Moscova, începând de la 1 octombrie, după 7 luni de suspendare, din cauza invaziei în Ucraina.

”Compania aeriană Air Moldova îşi va relua exploatarea zborurilor către Moscova începând de la 1 octombrie, după ce au fost întrerupte în februarie 2022”, a anunţat compania aeriană într-un comunicat postat pe Facebook.

Decizia a fost luată din cauza solicitărilor venite din partea cetăţenilor Republicii Moldova, care se află în Federaţia Rusă şi vor să revină acasă.

ADVERTISING

"Decizia de a relua zborurile se datorează şi solicitărilor pasagerilor de a utiliza biletele achiziţionate în perioada pandemică şi după sistarea zborurilor. Totodată, există dificultăţi cu care se confruntă zilnic sute de pasageri: necesitatea procurării repetate a biletelor la preţuri majorate, mai mult timp petrecut în deplasarea pe cale terestră, zborurile cu escală, în special în cazurile de urgenţă medicală", se menţionează în comunicatul citat.

”O călătorie rapidă şi sigură devine indispensabilă pentru pasageri”, apreciază Air Moldova, care şi-a suspendat toate zborurile către Rusia în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, la sfârşitul lui februarie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Înaintea intervenţiei militare ruse în Ucraina, Air Moldova deservea Moscova, Sankt Petersburg şi Krasnodar, oraş situat în apropiere de Soci, în sudul Rusiei.

Compania nu precizează dacă şi aceste ultime două aeroporturi sunt vizate de reluarea zborurilor.

Autorităţile moldoveneşti au închis spaţiul aerian al ţării în ziua intrării trupelor ruse în Ucraina. Dar spaţiul aerian s-a redeschis pe 21 martie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇