Aeroportul din Berlin, închis temporar, după ce protestatari pentru climă s-au lipit de pistă

Aeroportul din Berlin, închis temporar, după ce protestatari pentru climă s-au lipit de pistă

Aeroportul Brandenburg din Berlin a anunțat joi că zborurile au fost reluate cu unele întârzieri, după ce anterior a fost nevoit să își închidă pistele din cauza unor protestatari pentru climă care au pătruns în incintă, iar unii dintre ei s-au lipit de pistă, scrie Reuters.

Activiștii de la grupul ecologist Last Generation au cerut publicului să nu mai călătorească cu avionul și guvernului să nu mai subvenționeze acest tip de transport.

"Într-o zonă a aeroportului care nu este deschisă publicului, am identificat mai multe persoane care au obținut anterior acces neautorizat și unele s-au lipit (de pistă)", a precizat poliția din Berlin pe Twitter.

Protestul, cel mai recent al activiștilor pentru climă din Germania, a îndemnat, de asemenea, guvernul să extindă ofertele de călătorii ieftine cu trenul.

"Un procent din populația bogată este responsabil pentru aproximativ jumătate din emisiile de gaze cu efect de seră legate de zboruri", a declarat Last Generation, adăugând că printre activiștii din aeroport se afla și un bărbat în vârstă de 70 de ani.

Un purtător de cuvânt al aeroportului nu a putut spune câte zboruri au fost afectate. Site-ul de urmărire a zborurilor FlightRadar24 a arătat că unele aeronave care se îndreptau inițial spre aeroport și-au schimbat ruta.

13 zboruri fuseseră deviate către aeroporturi din statul estic Saxonia până la ora 18:00 (17:00 GMT), a relatat postul de televiziune rbb, citând Mitteldeutsche Flughafen AG, compania care operează aeroporturile din Dresda și Leipzig.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇