Aeroportul Băneasa se redeschide după 9 ani, iar timpul de îmbarcare va fi sub o oră

Aeroportul Băneasa se redeschide după 9 ani, iar timpul de îmbarcare va fi sub o oră

Aeroportul Băneasa din nordul Capitalei se redeschide luni, pe 1 august, pentru curse comerciale de linie. Timp de 9 ani, aeroportul a fost închis pentru aceste zboruri și a trecut printr-un program de modernizare a clădirilor și a echipamentelor aeroportuare.

Spre deosebire de Otopeni, unde pasagerii trebuie să vină cu cel puțin două ore înainte de îmbarcare, la Băneasa timpul va fi sub o oră.

S-a ales ziua de luni pentru redeschidere, pentru că la 1 august se împlinesc 110 ani de la inaugurarea aeroportului, a anunțat directorul demisionar al Companiei Aeroporturi București, George Dorobanțu, la RRA.

ADVERTISING

Trei companii sunt deja pregătite să înceapă cursele de linie și charter pe Băneasa.

,,Este vorba despre Ryanair, care caută soluții pentru a-și crește baza de aeronave din România, vor opera două zboruri din sezonul de toamnă sau iarnă, Air Connect care și-a anunțat intenția să opereze și de pe Băneasa, momentan ei sunt autorizați pentru Otopeni, dar vor opera și la Băneasa, pentru zboruri cu aeronave ATR de scurtă distanță. Mai este o companie înregistrată în Republica Moldova, Fly One, pentru curse tip charter, Băneasa-Chișinău”, spune Dorobanțu.

ADVERTISING

De la 1 august, Compania Aeroporturi București va avea și o nouă conducere, după ce actualul director și-a dat demisia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇