Administraţia Biden va permite intrarea în vigoare a unei reguli din era Trump, în ciuda obiecțiilor firmelor americane

Administraţia Biden intenţionează să permită intrarea în vigoare a unei reguli din era Trump care are ca ţintă companiile chineze de tehnologie considerate un pericol pentru Statele Unite, în pofida obiecţiilor companiilor americane, a anunţat Departamentul pentru Comerţ, citat de Reuters.

Departamentul a emis deja în ultimele zile ale administraţiei Trump o decizie finală interimară, pentru a răspunde îngrijorărilor existente în lanţul de aprovizionare din sectorul tehnologiei comunicaţiilor şi informaţiei, afirmînd că aceasta va intra în vigoare după o perioadă de consultări publice pe parcursul a 60 de zile.

ADVERTISING

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Comerţ a declarat, vineri, că instituţia va continua să accepte comentarii publice referitoare la regulă până pe 22 martie, când va intra în vigoare.

Camera pentru Comerţ a SUA şi grupurile care reprezintă marile industrii şi-au exprimat îngrijorarea în ianuarie, într-o scrisoare către Departamentul pentru Comerţ, potrivit căreia regula provizorie îi conferă o ”autoritate aproape nelimitată de a interveni în practic orice tranzacţie comercială între companiile americane şi companiile străine care implică tehnologie, fără echitate, responsabilitate, transparenţă sau coordonare cu alte programe guvernamentale”.

ADVERTISING

Business Roundtable, un grup care reprezintă principalii directori executivi din SUA, a declarat anterior că propunerea este ”irealizabilă pentru companiile din SUA, în forma sa actuală”.

Întrucât Departamentul pentru Comerţ acceptă în continuare comentarii publice, este posibil să revizuiască regula pe baza obiecţiilor din partea companiilor şi a altor persoane.

Ce decizii a mai luat Biden în ultima perioadă

Planul Biden de relansare economică a SUA, în valoare de 1.900 de miliarde de dolari, adoptat în Camera Reprezentanţilor

ADVERTISING

SUA nu vor accepta niciodată anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea, susţine Joe Biden

Americanii au bombardat miliţiile pro-iraniene din Siria. E primul atac aerian comandat de Biden în zonă

Biden a revocat interdicţiile de viză impuse de Trump pentru solicitanţii de carte verde şi lucrătorii temporari


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇