Accident soldat cu 5 morți în Suceava: Un șofer ucrainean a spulberat o familie cu 2 copii, care venea de la mare (Video)

Accident soldat cu 5 morți în Suceava: Un șofer ucrainean a spulberat o familie cu 2 copii, care venea de la mare (Video)

Un grav accident rutier a avut loc, luni dimineaţa, în localitatea suceveană Cumpărătura.

Accidentul s-a produs la 6 dimineaţa, pe DN2, numit și „Drumul Morții”, între o betonieră și un autoturism care tracta o platformă cu un alt vehicul.

În urma impactului violent, cinci persoane au murit, inclusiv doi copii.

Accident la Cumpărătura | 1 iulie 2024

Cine e şoferul vinovat

Accidentul a fost provocat de şoferul cisternei, un cetăţean ucrainean, de 40 de ani, care a adormit la volan, potrivit concluziilor prezentate de purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu, citat de Agerpres.

Bărbatul mergea de la Suceava către localitatea Cumpărătura, transportând material de construcţie de tip ciment. A adormit la volan, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul.

Şoferul autoturismului, un bărbat de 36 de ani, care conducea regulamentar, dar şi ceilalţi patru pasageri din maşină, printre care şi doi copii, unul de opt, iar celălalt de zece ani, aflaţi alături de părinţii lor, au murit toţi.

Şoferul care a produs accidentul a suferit leziuni uşoare fiind preluat şi transportat la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava.

ADVERTISING

A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Acum este cercetat penal pentru ucidere din culpă.

Cine sunt victimele

Monitorul de Suceava scrie că 4 dintre victimele din accident erau o familie care venea de la mare, din concediu.

În drum spre casă, maşina lor VW Touran s-a stricat, aşa că au cerut ajutorul unui bărbat din județul Buzău pentru a-i duce acasă. Costel și Ancuța Lăzărescu, dar și cei doi copii ai lor, au urcat la bordul maşinii bărbatului din Buzău, iar autoturismul lor a fost urcat pe platformă. 

ADVERTISING

Bieții oameni mai aveau doar 70 de kilometri până la destinație.

Ancuța Lăzărescu era angajată la o farmacie veterinară din Volovăț, iar soțul ei, Costel, lucra la stația de radio din Rădăuți. Cele 5 trupuri au fost luate de angajații de la pompe funebre și se va efectua o autopsie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇