A murit legendarul Tony Bennett

A murit legendarul Tony Bennett

Legendarul cântăreț Tony Bennett a murit vineri.

El avea 96 de ani și de mai mult timp era afectat de Alzheimer, muzica rămânând singurul lucru care-l conecta în prezent.

Bennett rămâne în istorie cu o multitudine de melodii și concerte memorabile cu Frank Sinatra sau Aretha Franklin, pe care le-a oferit lumii de-a lungul unei cariere de 8 decenii.

Moartea lui a fost confirmată de publicistul său, Sylbia Weiner. Ea nu a dezvăluit o cauză a decesului, doar a confirmat că a murit în orașul său natal, New York, scrie BBC. Diagnosticul de Alzheimer l-a făcut public în 2016.

@60minutes with @tonybennett by #andersoncooper

Printre cele mai cunoscute cântece ale sale se numără „The Way You Look Tonight”, „Body and Soul” sau „(I Left My Heart) In San Francisco”.

ADVERTISING

A vândut milioane de albume și a câștigat 20 de Grammy-uri, inclusiv unul pentru întreaga carieră.

Legendar rămâne și ultimul concertul, pe care l-a susținut împreună cu Lady Gaga. Deja afectat de Alzheimer, Bennett a dus fără probleme un concert întreg, emoționând o întreagă lume. În 2016, cei doi au lansat împreună un album.

Tony Bennett and Lady Gaga in 2021 | 60 Minutes

Născut Anthony Dominick Benedetto, într-o familie italiano-americană, artistul și-a lansat primul album în 1952 și de atunci a spart topurile muzicale în fiecare decadă a carierei sale, cucerind noi și noi generații de fani.

ADVERTISING

Într-un interviu pentru The Independent acordat în 2008, Bennett spunea că nu-l surprinde deloc faptul că rămâne relevant decenii de la lansare.

„Muzica bună e muzică bună. Nu îmi pasă dacă cei care mă ascultă sunt tineri sau bătrâni. De fapt, în multe aspecte, tinerii nu ma interesează deloc. Bătrânețea are valoare. Oamenii învață să trăiască autentic de la o anumită vârstă încolo.

Regretatul Duke Ellington mi-a spus la un moment dat că este de-a dreptul ofensat de cuvântul categorie. Muzica nu cunoaște nicio categorie. Ori e bună, ori nu e bună. Și eu cânt melodii bune, extraordinare, scrise de cei mai buni compozitori. Calitatea aceasta le permite să reziste timpului. Credeți-mă, oamenii vor fredona aceste cântece de-a pururi”, și-a rezumat Bennett, practic, în câteva cuvinte, întreaga moștenire pe care ne-o lasă.

Tony Bennett Last Music Preformance

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇