A murit fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon

A murit fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon

Dan Matei Agathon, fost ministru al Turismului în Guvernul Năstase, a murit, la vârsta de 73 de ani, a anunțat Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT).

„Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) regretă dispariția unui om care s-a dovedit a fi, în timp, un vizionar care a pus interesul industriei turismului din România pe primul loc, dedicându-și eforturile pentru a rezolva problemele sectorului și a-l promova la nivel internațional”, transmite ANAT, citată de Mediafax.

Dan Matei Agathon a ocupat funcția de ministru al Turismului de două ori, în perioada 1992 – 1996 și apoi din 2000 până în 2003, fiind și cel mai longeviv ministru al Turismului din România - 7 ani.

ADVERTISING

„Cu pasiunea sa pentru turism, Dan Matei Agathon a reușit să obțină o realizare deosebită în cariera sa - a fost numit vicepreședinte al Organizației Mondiale a Turismului (OMT), o distincție în premieră pentru o țară a Europei Răsăritene la acea vreme”, informează ANAT.

Numele lui Dan Matei Agathon a fost legat de controversatul proiect Dracula Park, pe care l-a inițiat alături de Adrian Năstase.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇