A murit emirul Kuweitului, la 86 de ani. Prințul moștenitor are 83

A murit emirul Kuweitului, la 86 de ani. Prințul moștenitor are 83

Emirul Kuweitului, şeicul Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah, a murit sâmbătă la vârsta de 86 de ani. În locul său a fost numit prinţul moştenitor al Kuweitului, şeicul Mechaal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Saba (foto), în vârstă de 83 de ani. Decesul vine după un mandat marcat de conflicte politice, în această țară bogată în petrol din Golf.

„Cu mare tristeţe, deplângem moartea şeicului Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah, emir al statului Kuweit”, se arată într-un comunicat difuzat de postul public de televiziune, care şi-a întrerupt anterior programul şi a difuzat versete din Coran, informează AFP şi Reuters.

ADVERTISING

În noiembrie, şeicul Nawaf a fost spitalizat "din cauza unei probleme urgente de sănătate", potrivit agenţiei de presă oficiale KUNA, care nu a oferit detalii despre boala sa. Ulterior, el a fost declarat în stare stabilă. Având în vedere vârsta sa, starea de sănătate a şeicului a fost adesea un motiv de îngrijorare în timpul mandatului său.

Şeicul Nawaf a fost numit prinţ moştenitor în 2006 de către fratele său vitreg, şeicul Sabah al-Ahmad Al-Sabah, şi a preluat funcţia de emir la moartea acestuia din urmă, în septembrie 2020, la vârsta de 91 de ani.

ADVERTISING

La scurt timp după anunțarea decesului, prinţul moştenitor al Kuweitului, şeicul Mechaal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, în vârstă de 83 de ani, a fost numit noul emir al ţării, informează televiziunea de stat, citată de AFP.

„Cabinetul kuweitian îl numeşte pe prinţul moştenitor, Alteţa Sa şeicul Mechaal, emir al statului Kuweit", a anunţat televiziunea. El a devenit astfel cel de-al 17 suveran al ţării.

Noul emir desemnat al Kuweitului, şeicul Mechaal Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, numit prinţ moştenitor în 2020, şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei în domeniul securităţii şi al serviciilor de informaţii. El a deţinut funcţia de ministru de interne şi a avut responsabilităţi în Garda Naţională.

ADVERTISING

Kuweit, o ţară conservatoare în care puterea rămâne concentrată în mâinile familiei conducătoare Al-Sabah, găzduieşte cel mai activ şi mai puternic parlament din Golf.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇