A ieşit la un pahar după serviciu şi a pierdut datele personale ale tuturor cetăţenilor din oraş

A ieşit la un pahar după serviciu şi a pierdut datele personale ale tuturor cetăţenilor din oraş

Pentru cei mai mulţi oameni, să bei un pahar după serviciu este o distracţie inofensivă, însă atunci cînd ai asupra ta datele personale ale tuturor locuitorilor unui oraş, poate că nu este cea mai bună idee.

Probabil că aşa gândeşte acum un angajat al unei companii din Japonia care se ocupă cu acordarea de beneficii pentru gospodăriile scutite de impozite. Bărbatul de 40 de ani, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a pierdut un stick USB care conţinea detalii personale ale tuturor locuitorilor din oraşul Amagasaki, în jur de 500.000 de oameni, după ce a consumat alcool la un restaurant, iar apoi a adormit pe stradă. Când s-a trezit, geanta în care se afla stickul de memorie dispăruse, relatează CNN.

ADVERTISING

Printre informaţiile sensibile compromise se află date de naştere, adrese, detalii fiscale, numere de conturi bancare şi detalii privind ajutoarele sociale primite.

Angajatul ghinionist a declarat pierderea bunurilor la poliţie, iar autorităţile municipale au fost la rândul lor anunţate cu privire la acest incident. Datele de pe stick sunt criptate şi încă nu a fost confirmată o scurgere a informaţiilor.

Cu toate acestea, reprezentanţii autorităţilor locale au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia primarul şi alţi oficiali s-au înclinat în faţa cetăţenilor, prezentându-şi scuzele.

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇