A fost identificată fetița găsită incendiată la Arad UPDATE Iubitul mamei a fost arestat preventiv

A fost identificată fetița găsită incendiată la Arad <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Iubitul mamei a fost arestat preventiv

Fetița care a fost ucisă și incendiată pe un câmp din județul Arad a fost identificată, iar mama și iubitul acesteia au fost aduși la audieri.

UPDATE: Iubitul mamei fetiței a fost reținut de anchetatori marți dimineață, după care instanța a decis spre seară ca acesta să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit Digi24, mama fetiţei era la spital în seara când a murit micuţa, năștea un copil, iar iubitul mamei, care locuia cu ele, spune că a fost un accident.

Mai exact, bărbatul de 23 de ani a povestit procurorilor din Arad că voia să le facă baie copiilor rămași acasă, fetița și fratele ei, în vârstă de 3 ani. Copila ar fi alunecat, s-a lovit cu capul de cadă și a murit, susține suspectul. El le-a mai spus anchetatorilor că, într-adevăr, i-a dus trupul copilei pe un câmp, dar că nu a incendiat-o el.

ADVERTISING

Apartamentul în care ar fi avut loc crima a fost sigilat, iar femeia și cei doi copii ai săi au fost duși într-un centru al Direcției de Protecție a copilului din Arad.

Cadavrul unei fetițe, fără picioare şi parţial ars, a fost descoperit sâmbătă seară, pe un teren de lângă cimitirul din localitatea Bujac, judeţul Arad, de un bărbat care îşi plimba câinele.

Iniţial, cercetările procurorilor au fost pentru omor şi profanare de cadavre, însă încadrarea juridică a fost schimbată în violenţă în familie, având în vedere că familia fetei nu a anunţat dispariţia acesteia.

ADVERTISING

"S-a schimbat încadrarea juridică din omor şi profanare de cadavre în violenţă în familie având în vedere că familia nu a anunţat dispariţia copilului", a declarat procurorul Ruxandra Tarcea de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Anchetatorii au constatat că decesul a survenit unui posibil traumatism cranio-cerebral acut. De asemenea, decesul a avut loc cu 24-48 de ore înaintea găsirii cadavrului, iar pentru arderea trupului fetiţei ar fi fost folosit un combustibil.

"În urma efectuării autopsiei medico-legale la care au participat şi organele de cercetare penală delegate în cauză s-a stabilit de către medicul legist că victima este de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, că moartea a fost violentă şi s-a datorat posibil unui traumatism cranio-cerebral acut cu prezenţa unui hematom subdural, data morţii datează cu 24-48 ore anterior găsirii cadavrului”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

ADVERTISING

Specialiștii au reușit să facă portretul-robot al copilei și au identificat și un indiciu extrem de important, un fir de păr de aproximativ 22 cm, care a fost găsit în pumnul închis al mâinii drepte a fetiței.

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, Pavel Palcu, a declarat că fetiţa a fost victima unei agresiuni, fiind lovită în cap, iar moartea a fost provocată de un traumatism cranio-cerebral cu hematom, potrivit Agerpres. Conform sursei citate, cadavrul a fost incendiat cu intenţia acoperirii urmelor agresiunii, dar s-a reuşit desluşirea chipului fetiţei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇