O fetiţă de vreo 5 ani a fost găsită moartă în Arad. Trupul i-a fost incendiat, nimeni nu anunţase dispariţia

O fetiţă de vreo 5 ani a fost găsită moartă în Arad. Trupul i-a fost incendiat, nimeni nu anunţase dispariţia

Cadavrul unei fetițe, fără picioare şi parţial ars, a fost descoperit sâmbătă seară, pe un teren de lângă cimitirul din localitatea Bujac, judeţul Arad, de un bărbat care îşi plimba câinele.

Iniţial, cercetările procurorilor au fost pentru omor şi profanare de cadavre, însă încadrarea juridică a fost schimbată în violenţă în familie, având în vedere că familia fetei nu a anunţat dispariţia acesteia.

"S-a schimbat încadrarea juridică din omor şi profanare de cadavre în violenţă în familie având în vedere că familia nu a anunţat dispariţia copilului", a declarat procurorul Ruxandra Tarcea de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

ADVERTISING

Procurorii fac publice imagini ale fetiţei

În continuare se fac cercetări pentru identificarea cadavrului fetei de 5-6 ani, iar procurorii au făcut publice imagini cu aceasta.

Anchetatorii au constatat că decesul a survenit unui posibil unui traumatism cranio-cerebral acut. De asemenea, decesul a avut loc cu 24-48 de ore înaintea găsirii cadavrului, iar pentru arderea trupului fetiţei ar fi fost folosit un combustibil.

"În urma efectuării autopsiei medico-legale la care au participat şi organele de cercetare penală delegate în cauză s-a stabilit de către medicul legist că victima este de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, că moartea a fost violentă şi s-a datorat posibil unui traumatism cranio-cerebral acut cu prezenţa unui hematom subdural, data morţii datează cu 24-48 ore anterior găsirii cadavrului”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea victimei şi fac verificări inclusiv în centrele de Protecţia Copilului.

"Atât cu ocazia cercetării la faţa locului, cât şi după reluarea acestora, existând suspiciuni că s-a folosit un accelerator pentru producerea incendiului, s-a dispus lărgirea zonei de căutare a unor eventuale recipiente al căror conţinut a fost folosit pentru incendiere. Urmărirea penală continuă”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇