70 de persoane, inclusiv copii, au fost evacuate dintr-un bloc din Timișoara după o acțiune de deratizare. Ministerul Sănătății face anchetă

70 de persoane, inclusiv copii, au fost evacuate dintr-un bloc din Timișoara după o acțiune de deratizare. Ministerul Sănătății face anchetă

70 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc din Timișoara după o acțiune de deratizare.

Reprezentanții ISU Timiș au anunțat că în urma unui apel prin 112, pompierii au fost anunțați că în scara unui bloc de pe Calea Șagului din Timișoara se simte miros înțepător care pătrunde și în apartamente. De asemenea, ei au fost informați că în cursul serii s-a efectuat o activitate de deratizare la parterul blocului, în spațiul unei societăți comerciale.

La fața locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenție, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), un echipaj CBRN și un motoventilator.

ADVERTISING

Toate persoanele de pe scara blocului au fost evacuate. Este vorba despre 70 de persoane printre care sunt și 12 copii.

Nimeni nu își dorește o repetare a tragicului eveniment din 2019

Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale, dar Ministerul Sănătății a ordonat DSP să facă o anchetă, după ce primarul Dominic Fritz a vorbit cu mai mulți reprezentanți ai Guvernului.

Primarul orașului Timișoara a anunțat că se caută soluții pentru persoanele evacuate.

„Nimeni nu își dorește o repetare a tragicului eveniment din noiembrie 2019, de pe strada Mioriței. Blocul a fost evacuat, iar eu am vorbit în această seară cu ministrul de Interne, Lucian Bode, secretarul de stat Raed Arafat și reprezentanții Prefecturii Timiș și suntem pregătiți să dăm oricând o mână de ajutor pentru cazarea familiilor evacuate”, a anunțat, pe Facebook, Dominic Fritz.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇