6 răniți după ce o dubă a intrat într-o terasă din Bruxelles. A fost crescut gradul de alertă teroristă (Foto)

6 răniți după ce o dubă a intrat într-o terasă din Bruxelles. A fost crescut gradul de alertă teroristă (Foto)

Șase persoane au fost rănite, vineri, după ce o dubă a intrat într-o terasă din centrul orașului Bruxelles. Șoferul a fugit și deocamdată nu se știe dacă este vorba despre un accident sau un gest intenționat.

UPDATE: Un suspect a fost arestat în regiunea Anvers și va fi audiat, a anunțat Parchetul din Bruxelles fără să dea alte detalii.

Primarul din Bruxelles a declarat că pare un gest voluntar: „O dubă a intrat pe strada Saint-Michel și s-a întors pe aceeași stradă, apoi s-a îndreptat brusc spre terasă. (…) Cert este că vehiculul se deplasa cu o viteză extrem de mare și părea că merge intenționat spre terasă, dar nu voi trage concluzii înaintea anchetatorilor”.

ADVERTISING

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 13:00 (14:00 ora României) la intersecția dintre străzile Saint-Michel și Neuve, a declarat Walter Derieuw, purtătorul de cuvânt al Serviciului de pompieri din Bruxelles, citat de La Voix du Nord.

Cu toate că autorităţile nu au stabilit dacă este vorba de un atac, Organismul pentru Coordonarea Evaluărilor Ameninţărilor (OCAM) a suplimentat gradul de alertă teroristă de la 2 la 3, ceea ce înseamnă situaţie "gravă", în zonele aglomerate din capitala Belgiei. În restul ţării, nivelul alertei teroriste rămâne acelaşi.

Victimele au suferit răni ușoare și nu au fost transportate la spital.

ADVERTISING

„Serviciile de urgență au ajuns foarte repede la fața locului, au fost șase răniți ușor care au fost tratați la fața locului. Duba a fost găsită la scurt timp după incident, dar șoferul este căutat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției, citat de France Info.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇