45 de morți, după ce un autobuz a căzut de pe un pod. Doar un copil a supraviețuit (Video)

45 de morți, după ce un autobuz a căzut de pe un pod. Doar un copil a supraviețuit (Video)

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în care se aflau a căzut de pe un pod, de la aproximativ 50 de metri.

„Accidentul, în care a fost implicat un autobuz care transporta pasageri din Botswana la Moria (nord), a provocat cel puţin 45 de morţi şi un rănit în stare gravă”, a anunţat Ministerul Transporturilor, într-un comunicat citat de AFP.

Update on Limpopo Bus Accident: Sindisiwe Chikunga

„Se pare că şoferul a pierdut controlul vehiculului, lovind barierele de siguranţă de pe pod. Autobuzul a trecut peste pod şi s-a prăbuşit într-o râpă, după care a luat foc”, a precizat ministerul.

ADVERTISING

Autobuzul transporta în total 46 de persoane, între care şoferul. Doar o persoană, o fetiță de opt ani, a supravieţuit accidentului, potrivit departamentului de transporturi din provincie. Copilul a fost dus cu elicopterul la spital, în stare gravă.

Pasagerii erau pelerini care călătoreau din Gaborone - capitala țării vecine Botswana - către o biserică, pentru o conferință de Paște.

Accidentul s-a produs pe un imens pod suspendat între două dealuri, în apropiere de Mmamatlakala, provincia Limpopo (nord), la peste 300 km de Johannesburg.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit autorităților locale, autobuzul are numere de înmatriculare din Botswana, iar naționalitatea pasagerilor nu a fost deocamdată confirmată.

Cauza accidentului este în curs de investigare.

Africa de Sud are una dintre cele mai dezvoltate reţele rutiere din Africa, însă este extrem de deficitară la securitatea rutieră.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇