30.000 de persoane au participat la Marşul mândriei LGBT de la Paris, care a adus şi o premieră (Video)

30.000 de persoane au participat la Marşul mândriei LGBT de la Paris, care a adus şi o premieră (Video)

Aproximativ 30.000 de persoane au defilat, sâmbătă, până în centrul Parisului în cadrul „Marşului mândriei”, al cărui punct de plecare a fost pentru prima oară din 1977 o suburbie.

„Marşul mândriei” din Paris şi Ile-de-France a plecat dintr-o localitate suburbană, Pantin din Seine-Saint-Denis, relatează AFP.

Scopul a fost ca evenimentul "să reunească doritori şi organizatori, care nu locuiesc toţi în Marais, un cartier din centrul Parisului, ci şi la periferie", a explicat Matthieu Gatipon-Bachette, purtător de cuvânt al organizaţiei Inter-LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transexuali), înainte de începerea marşului.

ADVERTISING

Obiectivul marşului a fost şi unul politic. "Departamentul Seine-Saint-Denis este cel mai sărac din metropolă, deci a face să plece marşul din acest departament este şi o accentuare" puternică a acestui fapt, a subliniat Mathias Neviere, copreşedinte al Inter-LGBT.

Defilarea cu paiete, drapele în culorile curcubeului şi dansuri improvizate s-a încheiat în cursul serii, în Piaţa Republicii din Paris.

Citește și:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇