3 morți în Elveția după ce schelele din jurul unei clădiri de 19 etaje s-au prăbușit: A căzut totul ca o căsuță din cărți de joc (Video)

3 morți în Elveția după ce schelele din jurul unei clădiri de 19 etaje s-au prăbușit: A căzut totul ca o căsuță din cărți de joc (Video)

Cel puțin trei persoane au murit și opt au fost rănite vineri, când schelele montate în jurul unei clădiri de 19 etaje din orașul elvețian Lausanne s-au prăbușit.

Accidentul s-a produs cu puțin înainte de ora locală 9:30, când schelele metalice s-au prăbușit „ca o căsuță din cărți de joc”, a povestit un martor citat de AFP.

Întreaga structură montată pe una dintre fațadele unei clădiri înalte de 60 de metri a căzut, iar muncitorii aflați pe schele au căzut la pământ, fiind prinși sub mormanul de fiare.

ADVERTISING

Conform unui bilanț provizoriu al poliției regionale, mai mult de zece muncitori au fost direct afectați de accidentul produs în Prilly, la periferia orașului Lausanne. Trei oameni au murit, iar patru din cei care au supraviețuit sunt grav răniți și au fost duși la spital. Alți doi răniți au fost spitalizați, relatează RFI.

"Încă există unul sau doi oameni dispăruți", a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Cauza producerii accidentului nu este clară, a spus acesta.

Potrivit primelor informații difuzate de postul public de radio RTS, liftul folosit pentru a transporta muncitorii și materialele în partea de sus a clădirii a căzut când se afla în apropiere de etajul 13 și a tras schelele cu el.

ADVERTISING

Fernand Monot, un pensionar care a fost martor ocular al incidentului, a povestit că a văzut un grup de muncitori ieșind dintr-un magazin din apropiere cu produse de patiserie și îndreptându-se către lift.

„Am văzut liftul urcând, apoi deodată am auzit un zgomot puternic… Totul s-a prăbușit”, a spus el. "A căzut ca o căsuță din cărți de joc… Nu s-a oprit, doar a făcut tac, tac, tac, într-una, până jos. Cred că ei erau în lift", a adăugat martorul.

Lucrătorii de pe șantier au declarat pentru AFP că nu au existat probleme speciale de siguranță. Aceștia au spus sub protecția anonimatului că o greutate prea mare a liftului ar fi putut provoca accidentul.

ADVERTISING

"A durat cel puțin șapte secunde lungi. Am crezut că a fost o bombă", a povestit unul dintre muncitori.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇