200 de lilieci au invadat secția de Cardiologie a Spitalului ”Sfântul Spiridon” din Iași (Video) UPDATE

200 de lilieci au invadat secția de Cardiologie a Spitalului ”Sfântul Spiridon” din Iași (Video) <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Pompierii au intervenit la secţia de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sfântul Spiridon” din Iaşi, pentru a îndepărta aproximativ 200 de … lilieci de pe casa scării.

Mamiferele au fost predate unui specialist, pentru a fi eliberate în natură.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a anunţat, miercuri, că în urma unui apel de la spital, forţe şi mijloace de intervenţie din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Iaşi s-au deplasat la Secţia de Cardiologie, unde, pe casa scării, se aflau foarte mulţi lilieci.

ADVERTISING

”Colegii au sunat o persoană abilitată în domeniu, biolog, domnul Pocora Viorel. Dumnealui s-a prezentat la locul solicitării, imediat, iar echipajul de intervenţie a trecut la prinderea liliecilor, aproximativ 200 de mamifere.

Mamiferele au fost predate specialistului, urmând să fie eliberate în mediul natural”, a arătat sursa citată.

Misiunea a continuat şi miercuri dimineaţă, dar nu au fost găsiţi alţi lilieci.

UPDATE Întrebat, miercuri, după ședința de guvern, despre situaţia de la Iași, ministrul Alexandru Rafila a spus că nu a discutat despre incident, dar se va interesa.

ADVERTISING

„Mi se pare și mie ..... Adică unul poate să intre din greșeală, dar 200... înseamnă că locuiau acolo”, a afirmat Rafila.

Invazie de lilieci la Spiridon/Iasi

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇