19 deţinuţi de la Penitenciarul Mioveni, diagnosticaţi cu COVID-19

Penitenciarul Mioveni anunţă că 19 dintre deţinuţii încarceraţi la această unitate de detenţie au fost diagnosticaţi cu COVID-19, ei fiind transferaţi la Spitalul- Penitenciar Jilava.

Publicitate

DSP a început ancheta epidemiologică, iar activitatea se desfăşoară fără disfuncţionalităţi.

Confirmarea privind infectarea celor 19 deţinuţi custodiaţi de Penitenciarul Mioveni a fost făcută joi, 26 noiembrie. Tot joi, ei au fost transferaţi la Penitenciarul Spital Bucureşti-Jilava în vederea asigurării conduitei terapeutice, informează oficialii penitenciarului într-un comunicat dat publicităţii joi seară.

Publicitate

”Administraţia Penitenciarului Mioveni a procedat la informarea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş şi continuă implementarea măsurilor igienico-sanitare, monitorizarea medicală a tuturor persoanelor private de libertate şi triajul epidemiologic al poliţiştilor de penitenciare, atât la intrarea, cât şi la ieşirea din serviciu, conform planificărilor, promovând conduita de prevenţie stabilită prin Planul de măsuri pentru sistemul penitenciar, după încetarea stării de urgenţă” precizează reprezentanţii penitenciarului Mioveni.

În unitatea de detenţie a început ancheta epidemiologică, iar activitatea penitenciarului se desfăşoară în condiţii normale, fără disfuncţionalităţi, precizează sursa citată.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇