125 de șoferi, prinși beți sau drogați la volan, în 24 de ore

125 de șoferi, prinși beți sau drogați la volan, în 24 de ore

Poliţiştii rutieri au reţinut în ultimele 24 de ore un total de 860 de permise de conducere, dintre care 109 pentru consum de alcool şi 16 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise, informează un comunicat de presă transmis duminică de Ministerul Afacerilor Interne.

Totodată, au fost retrase 415 certificate de înmatriculare.

Potrivit sursei citate, în intervalul menţionat, la nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 865 de posibile infracţiuni, aproximativ 26% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 207 autori de infracţiuni, care au săvârşit 214 fapte penale şi au depistat 20 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

ADVERTISING

În aceeaşi perioadă, pentru 25 de persoane au fost dispuse măsuri preventive.

Tot sâmbătă, poliţiştii şi jandarmii au constatat 12.823 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 4,7 milioane de lei.

La rândul lor, pompierii au efectuat 42 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 4 obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Au fost aplicate 161 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 389.000 de lei.

ADVERTISING

Dintre misiunile pompierilor, 1.295 au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 189 pentru stingerea de incendii şi 6 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 16 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate tot atâtea persoane.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇