10 August: Pedepse blânde pentru 12 bărbați acuzați de vandalism. ”Diaspora dă papucii” - un alt fel de protest pe 10 august 2020

10 August: Pedepse blânde pentru 12 bărbați acuzați de vandalism. ”Diaspora dă papucii” - un alt fel de protest pe 10 august 2020

12 bărbaţi au fost condamnaţi, vineri, de Judecătoria Sector 1, la pedepse cu închisoarea cu suspendare pentru huliganism la protestul din 10 August 2018.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 poate fi atacată cu apel.

Pedepsele sunt cuprinse între 1 an şi 6 luni şi 3 ani de închisoare. 11 dintre condamnați au sentinţe cu suspendare, iar un bărbat are pedeapsă cu 3 ani executare, deoarece mai fusese condamnat anterior.

Faptele pentru care aceştia au primit condamnări sunt tulburarea ordinii şi liniştii publice, ultraj şi distrugere.

ADVERTISING

Doi dintre ei trebuie să achite peste 5.000 lei firmei de salubrizare după ce au distrus coşurile de gunoi din Piaţa Victoriei. De asemenea, trei trebuie să achite între 1.000 şi 1.500 lei daune morale unor jandarmi.

Acesta nu este primul dosar în care sunt incluşi manifestanţi de la protestul din 10 August. În alt dosar au fost pronunţate pedepse în primă instanţă: șapte bărbaţi au primit tot închisoare cu suspendare pentru că au lovit-o pe femeia jandarm.

Un ONG anunță manifestație pe 10 august 2020

Grupul Diaspora Pentru România anunță că va manifesta în Piața Victoriei, în data de 10 august 2020, la doi ani de la violențele care au avut loc în centrul Capitalei, în care au fost implicați protestatari și oameni ai forțelor de ordine.

ADVERTISING

Conform ONG-ului, manifestul va fi organizat pe 10 august, între orele 16:30 și 22:00 și va avea denumirea de „Diaspora dă papucii”.

Manifestația va avea caracterul unei eveniment cultural, ce are scopul de reamintire a valorilor comune „împărtășite de infractorii și incompetenții care au condus sau conduc România”, spun organizatorii.

„Vom realiza această activitate fără invitarea cetățenilor la o întrunire/adunare publică pe timp de pandemie, aceștia putându-se manifestă eficient și peste 2-5 luni, la alegeri.

ADVERTISING

Bineînțeles că nu putem noi forța cetățenii să nu vină și să asiste la această activitate, dacă ei asta doresc, dar considerăm că nu este indicat că aceștia să își riște sănătatea”, conform reprezentanților ONG-ului.

Mai exact, șase persoane vor merge în interiorul alveolei centrale, din Piață Victoriei.

„Prin intermediul unui numar de maxim șase cetățeni, care vor desfasura o activitate pregatitoare/sportiva de plasare a unor perechi de incaltaminte la o distanta de 2m intre acestea.

Traseul de afluire și defluire al celor șase persoane se va face dinspre trecerea de pietoni poziționată cel mai aproape de alveola centrală, din Piață Victoriei, și în sens invers”, anunță ONG-ul.

Citește și:

Cine a pus bomba 10 August și de ce. Testul procurorului general

Adevărul despre 10 August: Ce a clasat de fapt DIICOT. Acuzațiile procurorilor militari care au fost anulate - Document exclusiv

Vlad Gheorghe, manifestant bătut în 10 august: “Soluția este o mârșăvie! Nu am fost niciodată audiat de procurorii DIICOT”


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇