Undă verde la nepotisme în universități. Modificarea dorită de Cîmpeanu în Legile Educației

Undă verde la nepotisme în universități. Modificarea dorită de Cîmpeanu în Legile Educației

Cu cât e mai atent analizat proiectul prin care Sorin Cîmpeanu modifică Legile Educației, cu atât sunt descoperite mai multe probleme. Cea mai recentă astfel de descoperire va deschide calea spre potențiale nepotisme în învățământul universitar.

La acest moment, angajații din universități care vor să promoveze în carieră se prezintă în fața unor comisii din care nu pot face parte soțul sau soția, rude ori afini până la gradul al patrulea, inclusiv. Noul proiect relaxează interdicția până la gradul al doilea, ceea ce înseamnă că un candidat poate fi examinat de veri, unchi sau mătuși, arată Edupedu.ro.

ADVERTISING

Funcțiile pentru care sunt permise astfel de comisii sunt de lector universitar/şef de lucrări universitar, conferenţiar universitar sau profesor universitar.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a fost aspru criticat atât pentru modificările pe care le dorește în Legile Educației, cât și pentru cum a organizat dezbaterile pe proiect. El a respins toate aceste acuzații, susținând că nu ar fi întemeiate pe argumente reale, ci ar fi vorba doar de rezistența la schimbare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇