Topul celor mai bune universități din lume. Cum stă România

Topul celor mai bune universități din lume. Cum stă România

O prestigioasă instituție de învățământ superior din Statele Unite conduce în clasamentul QS World University Rankings. Următoarele două locuri de pe podium sunt ocupate de universități europene.

A 21-a ediție a ierarhiei QS World University Rankings este dominată de universitățile americane. 197 de instituții de învățământ superior din Statele Unite sunt prezente în acest clasament. Iar universitățile europene ocupă jumătate din primele 10 poziții, patru din acestea fiind britanice, relatează Euronews.

ADVERTISING

Pe primul loc se situează Massachusetts Institute of Technology (MIT), din Cambridge, Massachusetts, poziție ocupată timp de 13 ani la rând.

Celelalte două locuri de pe podium sunt ocupate de două universități britanice - Imperial College London (în urcare de pe locul șase pe doi) și University of Oxford. Harvard se află pe patru, urmată la mică distanță de Cambridge.

Nicio universitate din România nu e în primele 500 din lume.

Doar două universități din țara noastră figurează în primele 1.000 din lume: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, situată pe locul 781-790 (în urcare, de pe 801-850 în 2024), și Universitatea București, locul 801-850 (în urcare de pe 851-900).

ADVERTISING

Topul celor mai bune universități din lume

top-universitati
Sursa: QS University Rankings 2025

Cele mai bune universități din Europa sunt Imperial College of London și Oxford, ambele clasate pe podium în topul mondial.

Urmează University of Cambridge, ETH Zurich și University College of London.

După Marea Britanie, țara cu cele mai multe universități în topul european este Elveția, cu ETH Zurich (locul șapte mondial) și École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL).

Franța și Germania sunt, de asemenea, prezente în top cu Université PSL, respectiv Technical University of Munich.

ADVERTISING

Cele mai bune universități din Europa

top-europa-1
top-europa-2
Sursa: QS University Rankings 2025

QS World University Rankings este cel mai utilizat de către angajatori. Ediția din acest an este cea mai vastă din lume, incluzând peste 1.500 de universități din 105 cele mai dezvoltate sisteme de educație.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇