Testele de salivă pentru elevi ajung în școli cu o întârziere de o săptămână

Testele de salivă pentru elevi ajung în școli cu o întârziere de o săptămână

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că testele vor ajunge în școli cu o săptămână întârziere față de ultima dată anunțată.

”Testele încă nu am ajuns în școli. După ultimele informații pe care le-am primit astăzi, ele vor ajunge cel mai târziu la jumătatea săptămânii viitoare, deși inițial am primit asigurări că vor ajunge la finalul acestei săptămâni, dar cert este că vor ajunge”, a declarat Cîmpeanu, la un eveniment organizat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi de Consiliul Naţional al Elevilor, potrivit Edupedu.ro.

ADVERTISING

Rămâne de văzut cum se va decide să fie testați elevii. Amintim că Ministerul Sănătății a anunțat azi, ca răspuns la o solicitare a Ministerului Educației, că decizia va fi luată la nivelul sistemului de învățământ, având în vedere că sunt teste neinvazive și nu vorbim practic de un act medical.

Ministerul Educației întrebase dacă se poate ca elevii să fie testați acasă, de părinți, sau procedura trebuie să fie efectuată în școli, de profesori sau cadrele medicale, acolo unde există.

Ministrul le-a spus elevilor și studenților că le înțelege frustrarea de modul în care sunt luate deciziile în educație, dar că măsurile sunt adaptate din mers în funcție de contextul epidemiologic.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Suntem nevoiți să adaptăm lucrurile din mers. Știu foarte bine cât de mari sunt neajunsurile lipsei de predictibilitate. Știu foarte bine că sunteți nemulțumiți și v-ați dori mai multă predictibilitate. Vă asigur că și eu, ca ministru al Educației, îmi doresc mai multă predictibilitate, însă vedem bine ce se întâmplă în jurul nostru, nu numai în România, ci și în toate celelalte state.

Predictibilitatea este foarte greu de asigurat pentru evoluția epidemiologică. Dacă îmi acordați prezumția de onestitate, va sigur că toate măsurile pe care le propun și pe care le asum, le fac cu maximă responsabilitate, în interesul în primul rând al elevilor și studenților, cu toate neajunsurile de rigoare, fiind puși să alegem răul cel mai mic”, a declarat Cîmpeanu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇