Și Turcia are zilnic peste 1.000 de cazuri de Covid, așa că nu va începe școala decât online

Şcolile şi universităţile din Turcia vor începe cursurile în clase la aproape o lună după începerea anului şcolar, a anunţat guvernul de la Ankara, în contextul în care numărul zilnic al contaminărilor cu noul coronavirus depăşeşte 1.000 de cazuri, așa cum se întâmpăși în țara noastră de mai mult de două săptămâni.

Asta în condițiile în care Turcia are o populație peste 82 de milioane de locuitori, de patru ori mai mare ca a României.

„Şcolile se vor redeschide cu învăţământ la distanţă pe 31 august”, a declarat presei ministrul Educaţiei, Ziya Selcuk, informează AFP.

Conform acestuia, se poate spera la o revenire treptată la desfăşurarea cursurilor în clase începând cu 21 septembrie.

Această decizie a fost adoptată pe baza avizului comitetului ştiinţific care consiliază guvernul turc şi care s-a întrunit miercuri.

În Turcia, la fel ca în România, şcolile şi universităţile au fost închise în luna martie, aşa cum s-a întâmplat şi cu majoritatea spaţiilor deschise publicului, iar autorităţile au decis să menţină şcolile închise până la sfârşitul anului şcolar.

ADVERTISING

De ce ar trebui să înceapă școala normal? Ioan Aurel Pop: Nu putem să credem că în mintea elevului intră toate de-a gata dacă el se uită pe Google

Ce spun directorii despre scenariile de deschidere a școlii: Problemele cu care ne vom confrunta în septembrie

Autorităţile turce se tem de o revenire a epidemiei de COVID-19, deoarece numărul cazurilor înregistrate zilnic a crescut de la 900 la 1.000 pe 4 august, iar de la acea dată nu a mai scăzut.

În total, 243.180 de persoane au fost infectate şi s-au înregistrat 5.873 de decese, potrivit cifrelor date publicităţii de guvern turc.

Ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, a avertizat miercuri că "măsurile stricte pe care nu vrem să le impunem din nou ar putea fi reintroduse în cazul în care creşterea (numărului de infectări) continuă în acest ritm".

ADVERTISING

Nou record negativ în lupta cu pandemia: Peste 1.400 de cazuri noi în 24 de ore și aproape 500 de pacienți la ATI (Infografice)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇