Școala în pandemie: Unii au arendat terenuri ca elevii să aibă tablete indiferent de ce face Guvernul, alții țin clădirile închise

Școala în pandemie: Unii au arendat terenuri ca elevii să aibă tablete indiferent de ce face Guvernul, alții țin clădirile închise
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Tabletele de la Guvern ar putea sau nu să ajungă la elevi până începe noul an școlar. Ministrul Educației, Monica Anisie, anunța, în cea mai recentă declarație pe acest subiect, că din câte a înteles există un câștigător pentru o licitație și, dacă nu vor exista contestații, pe 9 septembrie ar putea începe distribuția către copii.

Un anunț ce nu dă neapărat încrederea concretizării. Însă nu toate școlile așteaptă tablete de la minister, iar unii au luat problema în propriile mâini. Este cazul școlii de la Vasilați, din județul Călărași.

ADVERTISING

Directorul Iulia Stoica a povestit, pentru Digi24, că a analizat situația, a văzut că pe regulile de pandemie nu va putea să aducă toți copiii în același timp în clase, astfel că va trebui să adopte modelul hibrid.

Pentru asta, e nevoie de tablete, însă, după ce a făcut o evaluare, a văzut că 40% dintre elevi nu au ce le trebuie ca să intre de acasă și nici mijloacele financiare. Așa că directorul a arendat terenul agricol pe care școala îl deține.

ADVERTISING

În plus, toți dascălii au mers la școală să ajute la reorganizarea sălilor astfel încât cursurile să poată fi ținute în siguranță și pentru copii, și pentru profesori.

„Un copil aici, unul singur, un alt copil aici și tot așa, pe modelul ăsta. Copilul din banca doi face diagonală cu trei de la margine, trei de la margine face diagonală cu patru din spate. Așa sunt pupitrele, de câte doi copii, dar va sta un singur copil în fiecare bancă”, a explicat reporterului un cadru didactic, cu ruleta în mână.

ADVERTISING

Cei de la Digi24 au găsit însă și localități unde autoritățile nu fac niciun efort pentru a începe anul școlar în siguranță. Ba chiar clădirile nu au nicio șansă să fie funcționale în următoarele luni bune.

Astfel de unități sunt în Bărăgan, unde în satele Dorobanțu și Cucuteți școlile sunt fie în construcție, fie în renovare, lucrări despre care responsabilii spun că pot ține și până la un an.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇