Sindicaliştii din şcoli protestează la Guvern: ”Cerem salarii decente în educație, ”Salvați învățământul românesc” (Video)

Sindicaliştii din şcoli protestează la Guvern: ”Cerem salarii decente în educație, ”Salvați învățământul românesc” (Video)

Aproximativ 1.000 de angajați din Educație protestează, miercuri, în Piața Victoriei, pentru a atrage atenția asupra problemelor salariale cu care se confruntă personalul didactic şi nedidactic din învăţământul preuniversitar şi superior.

Totodată, aceștia spun că vor să amintească Guvernului şi partidelor politice că personalul didactic trebuia să beneficieze încă de acum doi ani de prevederile legii salarizării unitare în sistemul bugetar.

În acest moment, la Palatul Victoriei, are loc ședința de guvern.

ADVERTISING

”Motivul protestului este salarizarea personalului didactic și nedidactic. Executivul trebuie să înțeleagă că, dacă învățământul este tratat la capitolul ”diverse”, așa va fi și viitorul României”, a declarat unul dintre protestatari.

”Protestăm pentru că așa doresc cei care ne conduc. Din păcate, guvernanții ne scot în stradă. Am ieșit în stradă pentru respectarea legii, pentru creșterile salariale, pentru faptul că personalul nedidactic este cea mai afectată categorie din sistemul preuniversitar, orele suplimentare nu sunt plătite”, a spus alt sindicalist.

Protest București-25.05.2022!

Publicată de USLIP IASI News pe Miercuri, 25 mai 2022

Protestatarii au adus cu ei vuvuzele, tobe, dar și pancarte pe care scrie: ”Cerem salarii decente în educație”, ”Salvați învățământul românesc”, ”Nu distrugeți liceele care vă asigură forța de muncă”.

Aproximativ 1000 de angajați din Educație protestează în Piața Victoriei❗️

Publicată de Fsli Romania pe Miercuri, 25 mai 2022

La protest participă şi angajaţi din palatele şi cluburile sportive şcolare, nemulţumiţi de intenţia Ministerului Educaţiei de a transfera aceste instituţii, inclusiv resursa umană, în administrarea autorităţilor locale.

ADVERTISING

Sindicaliştii din învăţământ atrag totodată atenţia asupra faptului că multe şcoli se confruntă "cu o lipsă acută de personal nedidactic”.

Ei subliniază că această categorie de personal nu beneficiază de sporurile pentru condiţiile de muncă, iar orele lucrate peste program, din cauza lipsei de personal, nu sunt plătite suplimentar, în timp ce acordarea timpului liber corespunzător este imposibilă.

Pachetul de măsuri sociale şi economice de „Sprijin pentru România”, lansat luni de coaliția de guvernare, prevede acordarea unui sfert din diferenţa de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaţilor din sistemul public.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇