Primul român care a devenit președinte la o rețea universitară europeană

Primul român care a devenit președinte la o rețea universitară europeană

Sorin Costreie, prorector al Universității București, a devenit primul român care este președinte al unei rețele universitare europene, după ce a fost ales în fruntea Network of Universities from the Capitals of Europe – UNICA.

Aceasta este o rețea formată din 56 de universităţi din 37 de capitale europene, ce numără peste 2 milioane de studenţi. Universitatea Bucureşti a aderat la la ea încă de la înființare, în 1998.

Costreie preia mandatul de 4 ani de la Luciano Saso, de la Universitatea Sapienza din Roma, care a condus UNICA între 2015 și 2023, potrivit unui comunicat remis Spotmedia.ro.

ADVERTISING

Prof. Sorin Costreie este Prorector pentru Relații Publice și Rețele Universitare al Universității din București. Anterior a fost prorector pentru relații internaționale și prodecan al Facultății de Filosofie în 2016 și 2017, iar din 2011 este membru al Senatului universitar.

În 2016, a fost consilier al ministrului și secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării Științifice. A fost Șef al Departamentului de Management al Calității (2008-2016).

Este doctor în filosofie (cu o teză în filosofia matematicii) și conferențiar la Departamentul de Filosofie Teoretică a Universității din București.

ADVERTISING

A studiat în Canada, Statele Unite, Germania, Spania și Italia. Domeniul său de interes s-a concentrat în ultima vreme pe cunoașterea matematică și gândirea critică. Din 2014 este membru al Comitetului Director al Societății Europene de Filosofie Analitică.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇