Premieră: UMF Iași renunță la media de bacalaureat pentru admitere

Premieră: UMF Iași renunță la media de bacalaureat pentru admitere

Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași anunță că, începând din acest an, scoate din calculul notei de admitere media de la bacalaureat, care reprezenta 10% până acum.

Astfel, în premieră, începând din acest an, clasificarea candidaților se va realiza doar pe baza notelor obținute la testul grilă, UMF Iași întrorcându-se astfel la modelul clasic de admitere.

„Am eliminat media de la bacalaureat din calculul mediei finale la concursul de admitere pentru că ponderea era oricum nesemnificativă, de doar 10%. Considerăm că testul grilă rămâne cea mai obiectivă și relevantă cale de verificare a cunoștințelor candidaților”, a subliniat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași, pe site-ul instituției.

ADVERTISING

Concursul de admitere din Sesiunea Iulie constă în susținerea unei probe scrise (test grilă) pentru ocuparea locurilor subvenționate de la bugetul de stat și a locurilor cu taxă în lei.

Universitatea acordă cel puțin 10 locuri bugetate, în cadrul cifrei de școlarizare aprobate, din categoria locuri repartizate statistic, absolvenților cu diplomă de bacalaureat proveniți din sistemul de protecție socială.

În cazul în care locurile nu se ocupă, Universitatea le distribuie către ceilalți candidați. Durata tezei este de 3 ore.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Înscrierea candidaţilor, exclusiv online

De asemenea, candidații se vor înscrie la concursul de admitere exclusiv on-line, prin completarea unui formular tip, accesând platforma dedicată concursului de admitere, de pe portalul www.umfiasi.ro, conform calendarului Concursului de admitere.

Documentele care vor constitui dosarul de concurs vor fi depuse on-line (scanate), în secțiuni specifice din platforma dedicată concursului de admitere.

O.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇