Prahova: Liceul Militar Breaza şi mai multe şcoli şi grădiniţe trec de la scenariul verde la cel roşu chiar din prima zi de şcoală

Prahova: Liceul Militar Breaza şi mai multe şcoli şi grădiniţe trec de la scenariul verde la cel roşu chiar din prima zi de şcoală

Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza și patru grădiniţe şi două şcoli din comuna Gorgota, care au deschis anul şcolar, luni, în scenariul verde, cu toţi elevii în bănci, trec deja la scenariul roşu. Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova după ce la liceul militar cinci elevi au fost diagnosticaţi cu COVID-19, iar la Gorgota un cadru didactic infectat a intrat în contact cu colegii săi, la un consiliu profesoral.

Decizia privind schimbarea scenariului de funcţionare în cazul celor şapte unităţi de învăţământ din Prahova a fost luată luni după-amiază, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, care s-a întrunit în şedinţă extraordinară. 

ADVERTISING

"Pentru Colegiul Naţional Militar 'Dimitrie Cantemir' Breaza şi unităţile didactice din Gorgota: Şcoala Gimnazială 'Alexandru Ioan Cuza', sat Potrigrafu; Şcoala Gimnazială, sat Poienarii Apostoli; Grădiniţa cu program normal Gorgota; Grădiniţa cu program normal, sat Crivina; Grădiniţa cu program normal, sat Poienarii Apostoli; Grădiniţa cu program normal, sat Potigrafu, se dispune suspendarea cursurilor şcolare organizate în modalitatea 'faţă în faţă' (scenariul 1) şi aprobarea susţinerii activităţilor/lecţiilor online (scenariul 3), la propunerile consiliilor de administraţie ale respectivelor unităţi de învăţământ, avizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova şi Direcţia de Sănătate Publică Prahova, pe o perioadă de 14 zile, începând din data de 14.09.2020”, a transmis Prefectura Prahova.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cei cinci elevi de la Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza care au fost diagnosticaţi cu COVID-19 sunt de la clase diferite - patru de la a IX-a, unul de la a XII-a - şi au fost confirmaţi cu noul coronavirus în 13 septembrie. Ei au fost evaluaţi medical la Spitalul Municipal Câmpina, urmând să fie izolaţi de restul colegilor în internatul instituţiei de învăţământ.  

Alţi trei elevi de clasa a noua şi a zecea, din totalul de 472 câţi are liceul militar din Breaza, sunt acasă, în autoizolare. Toţi elevii au fost testaţi, rezultatele fiind, momentan, în aşteptare, precizează autorităţile locale. Pe perioada celor 14 zile de suspendare, toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi sau carantinaţi la domiciliu, iar spaţiile unităţilor de învăţământ vor fi dezinfectate şi aerisite frecvent.   

ADVERTISING

În judeţul Prahova, din totalul de 647 de şcoli şi grădiniţe, 16 fac cursuri conform scenariului roşu. Este vorba despre unităţile didactice din Starchiojd, Talea, Gorgota, trei şcoli postliceale cu profil sanitar din Ploieşti şi Colegiul Militar Breaza.

Judeţul se apropie de pragul de 5.000 de cazuri, printre care trei cadre didactice sunt şi 39 de copii cu vârsta de şcoală

Judeţul Prahova se menţine în topul zonelor cu număr mare de infectări cu SARS-COV-2, raportând, luni, 33 de noi cazuri şi apropiindu-se astfel de pragul de 5.000 de îmbolnăviri de la începutul pandemiei, prag depăşit până în prezent de judeţele Suceava şi Argeş. Printre cazurile active de COVID-19 se numără 39 de copii cu vârsta de şcoală sau grădiniţă, dar şi trei cadre didactice.

"De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 4.974 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testaţi pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 169 au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova”, a transmis luni, Prefectura Prahova. 

În condiţiile în care în ultimele zile a raportat şi 70 de infectări pe zi şi în contextul în care cea mai recentă statistică pe 24 de ore arată 33 de noi cazuri diagnosticate, Prahova va fi al treilea judeţ, după Suceava şi Argeş, care va depăşi pragul de 5.000 de persoane infectate cu noul coronavirus de a începutul pandemiei.  Printre cazurile active de COVID-19 se numără şi trei cadre didactice, iar 39 sunt copii cu vârstă de şcoală sau grădiniţă. 

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 359, dintre care 276 de paturi sunt ocupate. La ATI, au fost raportate ca fiind libere trei locuri destinate bolnavilor cu SARS-CoV-2, conform Prefecturii judeţului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇