Peste 200 de unităţi de învăţământ au trecut în scenariul roşu, de ieri până azi. În total s-au închis deja 4.265

Peste 200 de unităţi de învăţământ au trecut în scenariul roşu, de ieri până azi. În total s-au închis deja 4.265

Încă 229 de unităţi de învăţământ au trecut în scenariul roşu, care prevede desfăşurarea cursurilor exclusiv online, astfel că numărul total al acestora a ajuns la 4.265, arată Ministerul Educaţiei.

Din datele centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării de la inspectoratele şcolare judeţene (inclusiv al municipiului Bucureşti), până miercuri la ora 12.00, reiese că 8.339 de unităţi de învăţământ funcţionează în Scenariul 1 (S1), cu participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

ADVERTISING

Alte 5.052 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 2 (S2), hibrid, care presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Numărul unităţilor de învăţământ aflate în Scenariul 3 a ajuns la 4.265, faţă de 4.036 cu o zi înainte. S3 implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

ADVERTISING

"Menţionăm că dintre cele 4.265 de unităţi aflate în această situaţie, 366 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.899 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei deincidenţă acazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare", a arătat MEC.

Hotărârile privind scenariul de funcţionare pe parcursul anului şcolar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇