Peste 1.000 de elevi și preșcolari, dar și 604 de angajați din învățământ s-au infectat cu Covid în prima săptămână de școală

Peste 1.000 de elevi și preșcolari, dar și 604 de angajați din învățământ s-au infectat cu Covid în prima săptămână de școală

Ministerul Educaţiei a transmis, vineri, situaţia epidemiologică la finalul primei săptămâni de şcoală. Potrivit datelor centralizate din întreaga ţară, peste o mie de elevi şi 600 de angajaţi din învăţământ au fost confirmaţi cu coronavirus, iar 795 de clase sau grupe au activitatea faţă în faţă suspendată.

Ministerul Educaţiei a anunţat, vineri, că, în urma centralizării raportărilor din unităţile de învăţământ preuniversitar, situaţia epidemiologică arată că au fost confirmaţi cu coronavirus 1.091 elevi şi preşcolari.  

ADVERTISING

De asemenea, 604 angajaţi din unităţi au fost pozitivi în urma testării pentru coronavirus.  

În acest context, numărul claselor sau al grupelor cu activitatea faţă în faţă suspendată ca urmare a cazurilor confirmate a ajuns la 795, cu un total de 17.658.  

Potrivit prevederilor, la confirmarea unui caz la un elev, clasa respectivă intră în online pentru 14 zile, cu posibilitatea testării în cea de-a 8-a zi.  

”Un nou studiu CDC arată că spitalizările cauzate de COVID-19 în rândul copiilor și adolescenților sunt în creștere, în special în zonele cu rate scăzute de vaccinare. Sunt 180 de minori spitalizați, din care 14 sunt în ATI. Vaccinarea este mai urgentă ca niciodată. Toți cei cu vârsta de 12 ani și peste trebuie să se vaccineze cât mai curând posibil”, au informat vineri coordonatorii campaniei de vaccinare din România.

???????? Un nou studiu CDC arată că spitalizările cauzate de COVID-19 în rândul copiilor și adolescenților sunt în creștere,...

Publicată de RO Vaccinare pe Vineri, 17 septembrie 2021

Află mai multe despre:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇