O școală și o grădiniță din București au cazuri de Covid-19, așa că vor începe anul școlar pe scenariul roșu

O școală și o grădiniță din București au cazuri de Covid-19, așa că vor începe anul școlar pe scenariul roșu

La Școala Centrală din București și la grădinița Zâna Florilor au fost semnalate cazuri de Covid-19, așa că acolo se va începe anul școlar pe scenariul roșu, decizia urmând să fie parafată astăzi de Comitetul pentru Situații de Urgență al Capitalei, a anunțat duminică dimineața ministrul Monica Anisie.

Anunțul a fost făcut la finalul unei ședințe pe care ministrul Educației a convocat-o, la ora 9, cu toți inspectorii școlari din București.

Ministrul Educației i-a convocat pe toți inspectorii școlari din București: Suntem într-o dinamică, trebuie să luăm decizii rapide

ADVERTISING

Nu noi decidem. Este vorba despre Comitetul pentru situatii de urgență al Municipiului București. La București au apărut situații de pe o zi pe alta, unele școli au solicitat altceva decât au decis inițial (...) A fost prezent și dl prefect, și dna de la DSP Bucureși. Au făcut o analiză, au reevaluat fiecare unitate de învățământ în parte și astăzi domnul prefect va întruni CSU și se vor lua decizii (...)

Am discutat cu colegii mei fiecare situație în parte. E important să punem umărul în așa fel încât elevii, profesorii și tot personalul să fie în siguranță”, a declarat ministrul Educației.

ADVERTISING

Întrebată de jurnaliști, Monica Anisie a confirmat că la Școala Centrală și la grădinița Zâna Florilor au fost semnalate cazuri de Covid-19, prin urmare conducerile celor două unități de învățământ ”au solicitat, prin decizia consiliilor de administrație” să treacă pe scenariul roșu, deciziile fiind transmise ”azi” la Inspectoratul Școlar.

Ministerul Educaţiei a centralizat datele din ţară: 238 de școli vor face doar cursuri online. Iată scenariile din Bucureşti

Pe de altă parte, Monica Anisie a precizat duminică dimineața, tot la solicitarea jurnaliștilor, că va participa luni la deschiderea anului școlar, la Colegiul Tudor Vianu din Capitală, unde este profesoară de română.

ADVERTISING

”Voi fi alături de copii, îi voi primi cu zâmbetul pe buze. Am vorbit în această perioadă cu părinții, să fie liniștiti (...) Ne preocupă sănătatea copiilor”, a mai declarat, printre altele, Monica Anisie.

C.B.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇