Mii de studenți din Regie nu au apă caldă și căldură după ce o mașină a fost înghițită de o groapă uriașă

Mii de studenți din Regie nu au apă caldă și căldură după ce o mașină a fost înghițită de o groapă uriașă

Peste 8.000 de studenţi nu au apă caldă şi căldură pentru că o conductă a fost avariată de surparea unei străzi din apropierea complexului Regie, când o mașină de gunoi a căzut într-o groapă. Reprezentanţii Universităţii susțin că nu-i pot ajuta cu nimic pe studenţi, iar cei de la Termoenergetica spun că abia ieri au obţinut avizele pentru a începe lucrarea.

Conducta care alimenta campusul Regie a fost avariată când o stradă din Bucureşti, aflată pe o proprietate privată, s-a surpat brusc sub greutatea unei maşini de gunoi şi a unui autoturism. De atunci au trecut două săptămâni, iar 8.000 de studenţi din aproape 30 de cămine stau fără apă caldă şi căldură.

ADVERTISING

Avaria a afectat şi două cantine şi un complex comercial din zonă, relatează TVR Info.

Bogdan Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Politehnica din Bucureşti, speră ca situația să se rezolve în curând: "Asociaţia în sine nu a făcut o petiţie, studenţii au făcut petiţii. Noi am discutat doar cu conducerea Universităţii. Noi sperăm că în următoarea perioadă să se rezolve."

Mihai Corocăescu, directorul general administrativ al Politehnicii din Bucureşti, promite că în viitor Universitatea îşi va dezvolta propriul sistem de încălzire, cu propriile cazane, cu centrală proprie. Deocamdată, însă, în căminele din Regie domnește frigul.

ADVERTISING

Reprezentanţii Termoenergetică spun că furnizarea apei calde şi a agentului termic va fi reluată la sfârşitul acestei săptămâni.

Adrian Teodorescu, directorul Termoenergetica, a explicat că au fost necesare avize speciale, pentru că este o anchetă în curs: "Unul de la organele abilitate şi cel de-al doilea de la administratorul proprietăţii, întrucât suntem pe o proprietate privată. Ieri am început intervenţia, estimăm că până vineri după-amiază să finalizăm această avarie prin montarea unui provizorat. Această magistrală peste care a fost surpată partea carosabilă face parte dintr-un obiectiv POIM."

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇