Examenele pe care studenţii le dau online vor fi înregistrate. Fiecare universitate are această obligație

Examenele pe care studenţii le dau online vor fi înregistrate. Fiecare universitate are această obligație

Toate examenele care se dau online în această sesiune la facultate trebuie înregistrate pentru a evita fraudele.

Anunţul a fost făcut de Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, care este responsabil cu învățământul superior.

“Fiecare universitate are obligația de a înregistra susținerea acestor examene și de a păstra un număr de ani înregistrările, astfel încât să ne asigurăm că nu se vor produce acele lucruri la care făceați referire”, a replicat oficialul din minister când a fost întrebat cum se vor asigura universitățile care organizează online examenele că studenții nu copiază.

ADVERTISING

“Noi am creat cadrul legal ca universitățile să poată să își încheie activitățile. Fiecare universitate stabilește modul în care se vor susține examenele. Nu doar SNSPA susține în online, sunt mai multe universități la nivel național care vor susține aceste examene de finalizare în online. De la Ministerul Educației am solicitat, prin ordinul de ministru care a reglementat posibilitatea de a susține aceste activități online, ca susținerea acestor examene să fie înregistrată", a declarat secretarul de stat, citat de Edupedu.ro.

ADVERTISING

Amintim că în luna martie 45 de studenţi de la Facultatea de Drept prinşi că au copiat la examene desfăşurate online au fost exmatriculați.

Citeşte şi:

Școala online a venit ca să rămână. Ce avantaje are și care sunt marile pericole?


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇