Evaluarea Națională ar putea avea loc după Bacalaureat, din cauza pandemiei

Evaluarea Națională ar putea avea loc după Bacalaureat, din cauza pandemiei

Calendarul examenelor naționale ar putea fi modificat, din cauza pandemiei.

În contextul incertitudinilor privind evoluția pandemiei, Evaluarea Națională și admiterea la liceu ar putea fi decalate, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Este posibil să decalăm Evaluarea Națională și admiterea la liceu. Bacalaureatul va rămâne așa cum a fost anunțat. Examenele naționale trebuie să se desfășoare cu prezența fizică. Examenele se vor susține, anul școlar se va încheia”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISING

Ulterior, ministrul a precizat că Evaluarea Națională se va desfășura după Bacalaureat.

“Bacalaureatul rămâne pe loc, Evaluarea naţională ar urma să se organizeze după Bacalaureat, admiterea în liceu tot după Bacalaureat şi mai avem evaluarea la clasa a II-a, care era programată în luna aprilie - începea pe 20 aprilie - să fie mutată în luna mai. Deci punând în balanţă avantajele, în primul rând micşorarea mobilităţii, am încercat să găsim soluţia optimă de echilibru pentru a pierde cât mai puţin”, a spus Cîmpeanu la o dezbtaere online, citat de Agerpres.

ADVERTISING

În baza calendarului stabilit de Ministerul Educației, examenul de Limbă și literatură română, din cadrul Evaluării Naționale, ar fi trebuit să aibă loc pe 22 iunie, iar proba la matematică pe 24 iunie.

Bacalaureatul este programat în perioada 14 iunie – 5 iulie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇