Evaluare Națională 2020. Subiectele și baremul la proba de Română - etapa specială

Evaluare Națională 2020. Subiectele și baremul la proba de Română - etapa specială

La probă scrisă de limba română din cadrul etapei speciale a Evaluării Naționale au fost prezenți 170 de candidați din cei 192 de candidați înscriși. Doi candidați au beneficiat de recunoașterea probei. Nu s-au prezentat 20 de candidați.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Descarcă de aici Subiectele de la Română

Descarcă de aici Baremul de la Română

Următoarea probă va avea loc marți, 30 iunie (Matematică), iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută miercuri, 1 iulie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

ADVERTISING

Primele rezultate vor fi afișate joi, 2 iulie, până la ora 12:00, în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice.

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Admitere la liceu 2020. Pe 2 iulie începe completarea fișelor de înscriere


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇