Elevii lansează 10 obiective pentru educație și cheamă partidele politice la dezbatere

Elevii lansează 10 obiective pentru educație și cheamă partidele politice la dezbatere

Burse în toată România, actualizarea planurilor cadru și consiliere și orientare în carieră pentru toți elevii – sunt câteva dintre cele 10 obiective pentru dezvoltarea educației lansate de Consiliul Național al Elevilor.

Elevii cheamă partidele politice, săptămâna viitoare, la dezbatere pe marginea obiectivelor propuse și arată că măsurile pot fi incluse în programul de guvernare.

Cele 10 obiective pentru dezvoltarea educației, din perspectiva elevilor, sunt:

  1. Burse în toată România
  2. Educație pentru sustenabilitate
  3. Planuri-cadru actualizate
  4. Formarea cadrelor didactice - profesori mai pregătiți!
  5. Consiliere și orientare în carieră pentru toți elevii
  6. Un sistem educațional finanțat corespunzător
  7. Învățământ centrat pe elev
  8. Transport gratuit pentru elevi
  9. Sistem educațional accesibil pentru toți elevii
  10. Digitalizare echitabilă a educației
ADVERTISING

„Scopul nostru este ca toate partidele politice să își asume aceste obiective absolut necesare pentru dezvoltarea sistemului de învățământ preuniversitar”, se arată într-un comunicat de presă.

CNE arată că partidele politice nu discută cu elevii, cu toate că deciziile luate de aceste partide îi afectează direct.

„Consiliul Național al Elevilor a consultat sute de elevi din întreaga țară prin intermediul unor ateliere de lucru online realizate de consiliile județene ale elevilor, cu sprijinul consiliilor școlare ale elevilor. Pe modelul Sustainable Development Goals (SGDs) și European Youth Goals (EYGs), am creionat împreună cele 10 obiective pentru dezvoltarea educației, din perspectiva elevilor din România”, spun elevii.

ADVERTISING

Consiliul Național al Elevilor provoacă reprezentanții tuturor partidelor să participe la o dezbatere online având ca temă viitorul educației, care va avea loc luni, 12 iulie, începând cu ora 17:00.

Întregul program propus de elevi poate fi consultat aici: CE SOLICITĂ ELEVII DE LA PARTIDELE POLITICE CU OCAZIA ALEGERILOR PARLAMENTARE?

Citiți și: Iohannis a promulgat legea prin care elevii și profesorii pot primi un laptop sau o tabletă

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇