Dosar penal după ce subiectele de la Evaluarea Naţională au apărut pe Facebook

Dosar penal după ce subiectele de la Evaluarea Naţională au apărut pe Facebook

Poliţiştii din Vrancea au deschis dosar penal pentru divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, după ce subiectele de la Evaluarea Naţională au apărut pe Facebook în timpul derulării examenului, la Şcoala „Ion Basgan” din Focşani.

IPJ Vrancea a precizat, joi seară, că a fost deschis dosar penal în urma sesizării Inspectoratului Şcolar că subiectele la Română au fost postate pe reţeaua de socializare la ora 10:39, practic în timpul desfăşurării probei.

Faptele au avut loc la Şcoala "Ion Basgan" din Focşani unde directorul instituţiei anunţă o anchetă internă pentru a afla cine a postat pe Internet subiectele în timpul examenului.

ADVERTISING

Totodată, o anchetă a fost iniţiată de la Inspectoratul Şcolar, care ca o primă măsură în urma acestui incident a decis schimbarea comisiei de examen pentru proba de matematică, înlocuitorii fiind numai inspectori şcolari.

La Şcoala "Ion Basgan" sunt 102 elevi de clasa a opta care susţin Evaluarea Naţională.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, la finalul probei de Limba română, că la trei şcoli din ţară subiectele au fost publicate înainte de ora stabilită de către minister. 

Citește și:

ADVERTISING
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇