Cresc sumele primite de profesori pentru participarea la examene și concursuri naționale

Cresc sumele primite de profesori pentru participarea la examene și concursuri naționale

Personalul implicat în derularea examenelor și concursurilor naționale în 2023 vor primi sume majorate în medie cu 30% față de sumele primite în 2022. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat vineri Ordinul prin care cresc aceste sume.

Ordinul prevede creşterea sumelor şi pentru personalul implicat în comisiile pentru organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal, profesional şi dual pentru anul şcolar 2023 – 2024 şi în comisiile din cadrul examenelor de absolvire/certificare a calificării profesionale pentru învăţământul profesional, liceal şi postliceal, sesiunile anului 2023, informează un comunicat al Ministerului Educației.

ADVERTISING

Sumele vor crește astfel:

  • pentru evaluarea naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a 2023, norma actuală de plată prevede suma de 15 lei/lucrare corectată, faţă de 11 lei/lucrare corectată, în anul 2022.
  • pentru examenul naţional de bacalaureat 2023, norma actuală de plată prevede suma de 18 lei/lucrare corectată, faţă de 14 lei/lucrare corectată, în anul 2022.
  • pentru profesorii asistenţi la evaluarea naţională, normele prevăd suma de 145 de lei/zi, faţă de 110 lei în anul 2022.
  • pentru profesorii asistenţi în cadrul probelor scrise ale examenului de bacalaureat, normele prevăd suma de 157 de lei/zi, faţă de 120 de lei/zi în anul 2022.
ADVERTISING

Normele de plată detaliate pentru fiecare tip de activitate/comisie, pot fi consultate la: www.edu.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇