Cîmpeanu anunță sancțiuni la școlile care nu-i lasă pe părinți la deschiderea de an: Nu este o rugăminte, este o dispoziție!

Cîmpeanu anunță sancțiuni la școlile care nu-i lasă pe părinți la deschiderea de an: Nu este o rugăminte, este o dispoziție!

Directorii care nu vor permite luni accesul rudelor la festivitățile de deschidere a noului an școlar vor fi cercetați disciplinar, anunță ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

„Încă de vineri am precizat foarte clar: în tot sistemul național de învățământ este o dispoziție de ministru. Nu este o rugăminte, este o dispoziție! Acei directori care își vor permite să nu respecte o dispoziție de ministru vor intra automat în cercetare disciplinară”, a spus Cîmpeanu, la Antena 3, ca răspuns la sesizarea unei mămici căreia i s-a interzis accesul în grădiniță, cu copilul.

Potrivit ministrului, luni, aproape 3 milioane de copii vor intra în grădinițe și școală după 2 ani de restricții, iar bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și de bunici.

ADVERTISING

„Acest lucru l-am stabilit după discuții profesioniste cu Ministerul Sănătății, deci este, dacă vreți, o decizie comună a Ministerului Educației și a Ministerului Sănătății. Am convingerea că toți directorii înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor încă din prima zi de școală.

Drept urmare, am luat legătura personal cu inspectorul școlar general de Alba, inspectorul școlar general de București și cu alți inspectori școlari generali. Voi retransmite această dispoziție cât se poate de clară, astfel încât să nu fie niciun director în cele 17.872 de școli și grădinițe care să aibă probleme de înțelegere cu claritatea acestei dispoziții care deschide școala către comunitate”, a continuat ministrul, potrivit Mediafax.

ADVERTISING

Sorin Cîmpeanu a precizat că este permis accesul rudelor inclusiv în clasă, mai ales pentru cei mici.

Întrebat dacă măsura este permisă doar pentru ziua de luni sau pentru tot anul școlar, ministrul a răspuns că nu încurajează interdicțiile, însă fiecare școală își stabilește apoi propriile reguli.

Mesajul lui Cîmpeanu la început de an școlar: Reaşezăm la locul cuvenit sintagma „Ai carte, ai parte!”

Cîmpeanu va participa, luni, la deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional „Sf. Sava”, la Colegiul Naţional „Grigore Moisil”, dar şi la Şcoala Gimnazială Specială nr. 7. Duminică seara, el a transmis și un mesaj la început de nou an școlar.

ADVERTISING

„Dragi elevi, data de 5 septembrie marchează începutul unei noi etape în procesul vostru de dezvoltare, etapă care aduce şi noi provocări educaţionale. Vă asigur că tot efortul vostru va merita, pentru că doar prin şcoală veţi fi mai aproape de un viitor mai bun. Suntem mândri de voi şi vă asigurăm că vă vom susţine mereu şi vom căuta cele mai bune soluţii pentru a vă ajuta! Succes în noul an şcolar”, a mai transmis ministrul.  

Sorin Cîmpeanu s-a adresat şi direct cadrelor didactice, promițându-le că îi va plasa pe locul meritat în societate, prin Legile Educației.

„Stimaţi profesori, educatori şi învăţători, sunteţi cei care pot face şcoala mai bună! Vom lucra împreună pentru binele generaţiei de mâine. Apreciez eforturile făcute şi vă felicit pentru că, zilnic, sunteţi şi continuaţi să fiţi un model şi o sursă de inspiraţie pentru copii şi pentru noi toţi. Ne-am asumat o responsabilitate uriaşă, aceea de a forma tinerii şi ştiu că împreună vom reuşi.

Prin proiectele noilor legi, profesorul va redobândi locul pe care-l merită în societate. Împreună reaşezăm la locul cuvenit sintagma „Ai carte, ai parte!”. Vom vedea rezultatele într-o societate în care studiile şi competenţele acumulate pe parcursul anilor de şcoală vor conta cu adevărat. Să nu uitaţi că influenţa profesorilor se extinde dincolo de clasă, în viitor! Vă mulţumesc pentru devotamentul dumneavoastră”.  

De asemenea, ministrul a cerut familiilor copiilor să fie alături de cei implicaţi în pregătirea elevilor.  

„Continuaţi să credeţi în şcoala românească şi vă garantez că toate schimbările pe care le facem vor lucra pentru binele copiilor„, le-a transmis ministrul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇