Rezultate Bac, sesiunea de toamnă: Rată de promovare de 30,3% şi nicio medie de 10

Rezultate Bac, sesiunea de toamnă: Rată de promovare de 30,3% şi nicio medie de 10
Foto: Spotmedia.ro

Rezultatele la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului, înainte de depunerea contestaţiilor, au fost afişate marţi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Rata de promovare este 30,3% şi nu s-a înregistrat nicio medie de 10.

”Rata de promovare înregistrată în sesiunea august - septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2021 este 30,3%. În aceeaşi sesiune a anului trecut, înainte de soluţionarea contestaţiilor, procentul candidaţilor promovaţi a fost 31,5%”, a anunţat, marţi, Ministerul Educaţiei.  

ADVERTISING

Sursa citată a precizat că, din totalul candidaţilor promovaţi (9.703), 6.816 candidaţi provin din promoţia curentă, iar 2.887 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoţia 2020 - 2021 este 32,3%. Pentru promoţiile anterioare, rata de succes a candidaţilor este 26,3%.  

La probele scrise s-au prezentat 32.043 de candidaţi din cei 38.949 de candidaţi înscrişi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 77 de candidaţi, care nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).  

ADVERTISING

La această sesiune a examenului nu s-a înregistrat nicio medie de 10, cea mai mare medie fiind 9,76 şi a fost obţinută de către un elev din Bucureşti, care a terminat şcoala în promoţiile anterioare. În total, au fost 23 de medii cuprinse între 9.00 şi 9,76. 

Contestațiile se depun tot azi

Afişarea rezultatelor s-a făcut prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD/GDPR).

Contestaţiile pot fi depuse tot azi, în intervalul orar 12,00 - 18,00, atât în format fizic, cât şi electronic.

ADVERTISING

În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇