Azi e ultima zi în care DSP-urile pot anunța rata de transmitere a COVID pentru fiecare localitate. Școlile din București ar putea funcționa după scenariul galben

Azi e ultima zi în care DSP-urile pot anunța rata de transmitere a COVID pentru fiecare localitate. Școlile din București ar putea funcționa după scenariul galben

Azi este ultima zi în care Direcţiile de Sănătate Publică pot prezenta evaluările epidemiologice pentru toate unităţile administrativ-teritoriale.

În baza lor, conducerile şcolilor urmează să decidă, până pe 10 septembrie, scenariul pentru începerea anului şcolar, informează News.ro.

Scenariul 1 (verde) prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor la cursuri în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Scenariul 2 (galben) are în vedere: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi Revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

ADVERTISING

Scenariul 3 (roșu) se referă la participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenţei cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

ADVERTISING

Conform ministrului Educaţiei, aproape 80% din şcoli sunt pregătite pentru a începe cursurile în condiţiile pandemiei de COVID-19.

Bucureștiul s-ar putea încadra în scenariul galben

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu spune că în București cel mai probabil se va aplica scenariul galben.

„Din câte știu, la nivelul municipiului București, (rata) o să fie la nivel de 1”, a spus duminică seara, la Digi24, secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

ADVERTISING

Andrei Baciu a subliniat că este foarte important ca regulile să fie respectate nu doar în interiorul școlilor, ci și în afara lor.

„Se vor găsi până la urmă soluții în interiorul școlilor, însă ce este important este și ce facem și până ajungem la școală, și după școală. Regulile care vor fi aplicate vor crea condiții de protecție maximale pentru fiecare spațiu în parte. Însă este important și ceea ce se întâmplă atunci când ieșim de la școală, păstrarea tuturor regulilor pe care deja le cunoaștem”, a subliniat secretarul de stat Andrei Baciu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇