Arafat: Nu există nicio garanție că elevii se vor întoarce la școală peste două săptămâni. De ce s-a optat pentru vacanță

Arafat: Nu există nicio garanție că elevii se vor întoarce la școală peste două săptămâni. De ce s-a optat pentru vacanță

Nu se știe ce se va întâmpla după cele două săptămâni de vacanță în care au fost trimiși elevii și nu există nicio garanție că se vor putea întoarce la școala în format fizic, spune șeful DSU, Raed Arafat.

Peste 10 zile se va face o nouă evaluare și se va lua o decizie în funcție de cum evoluează situația epidemiologică la nivel național, a spus, vineri, Raed Arafat, la Digi 24.

Raed Arafat a explicat și de ce s-a ales varianta trimiterii în vacanță a tuturor elevilor și nu a fost aleasă școala online: "S-a preferat soluţia asta (vacanță pentru toți elevii - n.r.) compensând ulterior zilele date pentru vacanţă, decât să fie online şi să fie o discrepanţă între accesul la online şi seriozitatea şi toate acestea. Au fost nişte discuţii care au fost stabilite mai ales de experţii de la Ministerul Educaţiei că asta ar fi soluţia mai bună".

ADVERTISING

Ce se va întâmpla după cele două săptămâni de vacanță? "Nu există nicio garanție (că va începe școala fizic - n.r.) pentru că nu știm cum va evolua. Așteptăm să vedem evoluția și discuția asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mișcă situația”, a precizat șeful DSU.

Tot după 14 zile se vor vedea și efectele restricțiilor care vor intra de luni în vigoare, a mai spus Raed Arafat.

Și ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, a spus, joi seara, la Digi24, că vacanța elevilor, care este propusă pentru o perioadă de două săptămâni, ar putea fi prelungită. "Dacă nu se produce un efect în sensul pozitiv, pe acest segment, există toată posibilitatea de a prelungi această măsuri", a spus Cseke Attila. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni, 25 octombrie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇